Eeli Tolvanen iski kauden avausmaalinsa Jokereiden voitokkaassa pelissä

KHL / Raportti
Jokerit juhli voittoa torstaina.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit katkaisi kahden ottelun tappioputkensa Severstal Tšerepovetsin vieraana 5-2 -lukemin päätöserän kolmella osumalla. Jokerien voittomaalin iski Iiro Pakarinen läpiajosta kolmannen erän alkupuolella.

Severstalin ja Jokereiden ottelu oli kaksi ensimmäistä erää tiukkaa vääntöä, mutta kolmannessa erässä vieraat löivät kaasun pohjaan, ja iskivät kolme komeaa osumaa.

Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ylisti vastustajaa, jota vastaan on aina äärimmäisen vaikea pelata ja peleihin on vaikea lähestyä.

— Näihin peleihin on todella vaikea lähestyä. Me tiedetään, että joukkue on täynnä nuoria ja nälkäisiä pelaajia. Andrei Razinin tullessa valmentajaksi Severstalin pelifilosofia muuttui merkittävästi. Severstal on luisteluvoimainen joukkue ja he karvaavat rohkeasti syvältä. Hyökkäysalueen hyökkäyspelaaminen on myös todella vaarallista. Pakit ajaa painetta syvään viivasta koko ajan ja he olivat tänäänkin kamppailuissa meitä parempia kaksi ensimmäistä erää. Se siitä tekee vaikean joukkueen pelata vastaan.

Hyvästä joukkueesta huolimatta Severstal ei ole menestynyt KHL:ssä ja siihen selkeä syy, tähtipelaajien puute.

— Varmaan se erikoisosaamisen puute näkyy suurimpana syynä sille, että joukkue ei ole parasta menestystä saanut vielä irti, jatkoi Marjamäki.

Kotijoukkue aloitti avauserässä maalinteon alivoimalla, kun Vladislav Kodola iski vastahyökkäyksestä kiekon ohi Janis Kalninsin. Jokerit tasoitti pelin neljä minuuttia myöhemmin Mikko Lehtosen ylivoimaosumalla.

Severstal siirtyi ottelussa uudemman kerran johtoon toisessa erässä puolustaja Vladislav Provolnevin toimesta. Erän puolivälin jälkeen Jokerit tasoitti pelin Eeli Tolvasen kauden ensimmäisellä osumalla.

Hyökkääjä lupauksen niskaan ei turhaa stressiä maalittomuudesta kerinnyt syntyä.

— Ei tässä turhautua tarvi. Pääpointti on itsellä se, että pyrkii puolustamaan ja hyökkäämään hyvin, niin tietää, että paikkoja tulee ja sitten tulee maalejakin. En ole ottanut siitä stressiä.

Päätöserän alkuun Jokereilla oli pari loistavaa maalipaikkaa, mutta maalintekoa jouduttiin odottamaan aina kuudennelle minuutille asti, jolloin Iiro Pakarinen karkasi Veli-Matti Savinaisen upeasta syötöstä läpiajoon, josta suonenjokelainen iski kauden kolmannen maalinsa.

Pakarisen johtomaalin jälkeen Nicklas Jensen ja Saku Mäenalanen iskivät vielä maalit mieheen, ja varmistivat voiton Jokereille.

Voitokkaan torstai-illan jälkeen Helsingin Jokerit jatkaa kauttaan Jaroslavlissa Lokomotivin vieraana lauantaina, josta on odotettavissa tiukka kamppailu.

— Kova testi ja kevät varmasti muistissa, ja haluavat maksaa potut pottuina, kommentoi Marjamäki lauantain kamppailua.

Andrei Skabelkan joukkueet puolustavat äärimmäisen kurinalaisesti ja iskevät kovaa vastaan, joten selkeästi on Lokomotivin peli profiili on muuttunut, ja siinä on meille kova haaste, jatkoi päävalmentaja Marjamäki.