Ufan suomalaiset voimattomia - Jokerit selvään voittoon

KHL / Raportti
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit aloitti seitsemän ottelun vieraskiertueen tyylipuhtaalla voitolla, kun se voitti Salavat Julajef Ufan vieraissa numeroin 1-4. Kotijoukkueen ainokaisen iski Joonas Kemppainen.

Iltapäivän ottelu alkoi hyvin rikkonaisesti, sillä molemmat joukkueet ottivat vuorotellen kaksiminuuttisia. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin kuitenkin tasakentällisin, kun Sakari Manninen pääsi ampumaan suoraan torjunnasta kiekon ohi Juha Metsolan.

Isäntäjoukkue tuli toisessa erässä tasoihin, kun Teemu Hartikainen sekä Philip Larsen alustivat maalipaikan ja Joonas Kemppainen ujutti kiekon ohi erinomaisen pelin pelanneen Janis Kalninsin.

Nicklas Jensen iski ottelun 1-2 voittomaalin toisessa erässä ja samalla lähestyy Jokereiden KHL-aikakauden pisintä pisteputkea. Jensen on tehnyt pisteitä nyt 12:ssa peräkkäisessä ottelussa. Parempaan on pystynyt vain Juhamatti Aaltonen, joka kaudella 2014-15 naputteli pisteitä 13:ssa peräkkäisessä ottelussa.

Päätöserässä isäntäjoukkue sai hallittua peliä ja vietyä kiekkoa Jokereiden puolustusalueelle, mutta tehottomuus vaivasi. Alex Grant vei vieraat jo kahden maalin johtoon erän puolivälissä ja lopun sinetöi neljännen maalin tyhjiin iskenyt Marko Anttila.

- Lähtö peliin ei ollut paras mahdollinen meiltä, mutta onnistuimme tekemään maalin ja tapoimme hyvin alivoimia. Toisessa ja kolmannessa erässä pelasimme todella hyvää vieraskiekkoa. Pelasimme hyvää hyökkäyspeliä ja puolustimme vahvasti joukkueena. Tyylipisteitä ei näissä peleissä jaeta, eikä meidän tarvitse ketään miellyttää, ottelun avausmaalin iskenyt Manninen totesi Jokereiden tiedotteessa.

Manninen jakoi kehuja myös joukkueensa maalivahdille.

- Janis (Kalnins) pelasi loistavan ottelun. Ensimmäinen erä ei ollut meiltä niin hyvä, vaikka johdimme peliä 20 minuutin jälkeen. Todella tärkeitä torjuntoja vaikeilla hetkillä, ja Janis oli kyllä meidän selkäranka tänään.

» Lähetä palautetta toimitukselle