KHL:n pudotuspelit 2020: Salavatille härski sankari - Ohtamaan Barys ryöväsi kotiedun takaisin

KHL / Raportti
Teemu Hartikainen vietti kahden maalin iltaa torstaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella on saatu jo puolissa peleistä kolme ottelua pelatuksi.

Metallurg Magnitogorsk (7) vs. (2) Barys Nur-Sultan, Barys johtaa sarjaa voitoin 2-1

Barys ryöväsi ottelusarjan kolmannessa ottelussa kotiedun takaisin hakemalla Magnitogorskista 2–1 -voiton.

Ottelun ratkaisemiseen tarvittiin tällä kertaa lisäaikaa, sillä varsinaisen peliajan jälkeen peli oli tilanteessa 1–1. Voiton Barysille ratkaisi ruotsalaishyökkääjä Linus Videll jatkoerän ensimmäisellä minuutilla. Videll saalisti ottelussa kaksi tehopistettä, kun ruotsalainen oli myös syöttämässä puolustaja Darren Dietzin iskemää tasoitusmaalia.

Sergei Mozjakin vastasi Metallurgin ainokaisesta.

Suomalaisista Atte Ohtamaa oli jälleen Barysin peliaika kuningas pelattuaan lähes 25 minuuttia.

Hyökkääjä Iiro Pakariselle ei tilastomerkintöjä.

Salavat Julajev Ufa (6) vs. (3) Avangard Omsk, Salavat johtaa sarjaa voitoin 2-1

Nordic-line, eli tarkemmin sanottuna Teemu Hartikaisen, Linus Omarkin ja Sakari Mannisen muodostama Salavat-ykköskenttä oli Avangardin turma tässä ottelussa.

Hartikainen iski kaksi maalia ja Manninen yhden maalin Omarkin syötöistä, kun Salavat voitti ottelun selkein lukemin 6–3. Kotijoukkue oli avauserän jälkeen tappiolla lukemin 0–2, mutta nousi toisessa erässä tasoihin ja karkasi kolmannen erän alussa suomalaisten maaleilla voittoon.

Juha Metsolalle kertyi 32 torjuntaa kotijoukkueen maalilla. Avangardin puolustaja Ville Pokka pelasi puolustuksesta toiseksi eniten, mutta jäi tehotilastossa kaksi maalia pakkaselle.

Vitjaz Podolsk (7) vs. (2) SKA Pietari, SKA johtaa sarjaa voitoin 3-0

SKA Pietari löi torstaina kovat piippuun heti ottelun avauserässä takoen 4–0 -lukemat taululle ja voitti ottelun lopulta tennislukemin 6–0.

SKA:n tehomiehenä hääri Vladimir Tkatšov, joka on Lokomotiv Jaroslavl -hyökkääjän täyskaima. Venäläistaituri iski tehot 1+2 ottelussa. Myös SKA:n junnukentän taituri Ivan Morozov ja Kirill Marchenko pääsivät maalien makuun.

Suomalaiset eivät ottelussa tehoilleet, vaikka niitä jäällä viisi kappaletta oli. Jarno Koskiranta ja Joonas Kemppainen pelasivat reilut 16 minuuttia SKA:n nutussa Miro Aaltosen jäädessä reilun kymmenen minuutin peliaikaan.

Kotijoukkueen Ville Lajunen urakoi reilut 23 minuuttia sekä laukoi hämmentävät yhdeksän kertaa kohti maalia. Vitjazin keskushyökkääjä Joonas Nättinen sai peliaikaa reilut 16 minuuttia.

Pekka Jormakka ja Jori Lehterä eivät pelanneet ottelussa.