Juha Metsola torjui Salavatin jatkoon - Teemu Hartikaiselle voittomaali

KHL / Raportti
Juha Metsola ottaa hörppyjä pullosta seuraavan kerran KHL:n pudotuspelien toisella kierroksella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Salavat Julajev Ufa otti KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kuudennen ottelun Avangard Omskia vastaan nimiinsä ja eteni toiselle kierrokselle voitoin 4-2.

Salavat Julajev Ufa otti komean 4–1-voiton ja tiputti ennakkosuosikki Avangard Omskin KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella voitoin 4–2.

Ratkaisevassa kuudennessa ottelussa suomalaiset olivat jälleen suuressa roolissa. Sakari Manninen ja Teemu Hartikainen iskivät maalit mieheen. Kotijoukkueen maalilla Juha Metsola oli huikeassa vireessä torjumalla 41 kertaa.

Salavat Julajev saa toisella kierroksella vastaansa vihreässä derbyssä Ak Bars Kazanin. KHL:n itäisen konferenssin toisessa otteluparissa Barys Nur-Sultan kohtaa Sibir Novosibirskin.

Suomalaiset ratkaisivat pelin heti avauserässä

Avauserässä Manninen aloitti maalinteon ajassa 15.09 Linus Omarkin syötöstä. Maalin jälkeisestä vaihdosta Avangardin Taylor Beck otti huitomisesta kahden minuutin rangaistuksen ja Hartikainen iski ylivoimalla kotijoukkueen 2–0-johtoon.

Toisen erän alussa nuori Avangard-hyökkääjä Aleksandr Jaremšuk iski kauden ensimmäisen maalinsa ja ohitti Metsolan ensi kertaa.

Salavatin pelaajat saivat tuulettaa keskiviikkona.

Erän puolivälissä kotijoukkue siirtyi jälleen kahden maalin johtoon, kun kokenut Dmitri Kugrishev laukoi kiekon ohi Igor Bobkovin. Kolmannen päästetyn maalin jälkeen Avangardin päävalmentaja Bob Hartley päätti herätellä joukkuettaan vaihtamalla maaliin Emil Garipovin.

Kolmannen erän lopulla vierasjoukkue pääsi hakemaan Mannisen neljän minuutin jäähyn aikana kavennusta, mutta Metsola esitti huikeita torjuntoja ja piti Avangardin yhdessä maalissa.

Loppulukemat tyhjään maaliin 8070 katsojan edessä iski Eduard Gimatov 63 sekuntia ennen loppusummeria.