SKA Pietari varmisti Bobrov-divisioonan voiton – Miro Aaltonen palasi kokoonpanoon

KHL / Raportti
SKA sai juhlia voittoa Torpedoa vastaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
SKA Pietari kaatoi tiukassa torstai-illan KHL ottelussa kotijäällään Torpedo Nižni Novgorodin Aleksandr Barabanovin jatkoaikamaalilla lukemin 3–2. Voitolla SKA varmisti divisioonansa voiton ja on näin vähintään toinen KHL:n läntisessä konferenssissa.

SKA Pietari otti tärkeän 3–2-voiton kotijäällään Torpedo Nižni Novgorodista. Voitto varmisti sen, että joukkue on läntisessä konferenssissa vähintään toinen ja voi taistella ykkössijasta vielä runkosarjan kahdella viimeisellä kierroksella TsSKA Moskovan kanssa.

Torpedo sen sijaan tukevoitti yhdellä pisteellä asemiaan pudotuspelitaistelussa kahdeksannella sijalla.

Kotijoukkueen tehomiehinä hääri kaksikko Jarno Koskiranta ja Andrei Kuzmenko, jotka kumpikin merkkautti tehot 1+1. Aleksandr Samonov torjui kotijoukkueen maalilla 20 kertaa.

Suomalaisista Miro Aaltonen teki paluun SKA:n kokoonpanoon lähes kahden kuukauden tauolta. Jori Lehterä huilasi torstain ottelun.

Varsinaisen peliajan maalit kahteen erään

Torstain ottelussa Torpedo löi avauserässä alkutahdit, kun joukkueen varakapteeni ja paras pistemies Jordan Schroeder ohitti Samonovin. SKA nousi kuitenkin kahdella pikamaalilla johtoon, kun ensin Kuzmenko iski Koskirannan syötöstä pelin tasoihin ja hetkeä myöhemmin osat vaihtuivat Koskirannan iskiessä kotijoukkueen edelle.

Torpedo oli avauserän kotijoukkueen jaloissa, mutta aloitti toisen erän vahvasti. Erän alun ylivoima ei tuonut maalia, mutta ylivoiman jälkeen Mikhail Varnakov pääsi Samonovin kanssa nokikkain ja ohitti tämän varmasti.

Aleksandr Barabanovista SKA:n sankari

Ottelun varsinaisen peliajan maalit jäivät toiseen erään ja ratkaisu haettiin jatkoajalta. Jatkoajalla SKA oli parempi osapuoli ja lopulta kotijoukkue iskikin voittomaalin, kun Aleksandr Barabanov pääsi nokikkain vieraiden maalivahdin kanssa iskien parin pompun jälkeen kiekon maaliin.

SKA pelaa seuraavassa ottelussaan sunnuntaina Jokereita vastaan Helsingissä. Torpedon seuraava ottelu on pudotuspelien kannalta merkittävä HK Sotšin vieraana lauantaina.