SKA rokotti Jokereita tylysti

KHL / Raportti
Antti Pihlström iski kauden ensimmäisen osumansa.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Helsingin Jokerit pystyi ajoittain jopa hallitsemaan perjantain ottelua Pietarissa, mutta isännät olivat viimeistelyssä selvästi etevämpiä.

Jokerit oli kamppailun alussa pahassa pulassa SKA:n paineen alla. Peliä käytiin täysin Jokereiden päässä, eikä vierailla ollut kuin yksittäisiä hyökkäyksiä.

Helsinkiläisten mustin hetki oli erän puolivälissä, kun SKA iski 20 sekunnin aikana kaksi maalia. Erän loppupuolella Jokeritkin pääsi peliin mukaan ja onnistui kaventamaan 2-1:een Antti Pihlströmin osumalla. Hyökkääjälle maali oli kauden ensimmäinen.

– Hyvään paikkaan tuli kauden avausmaali, sillä kauden tärkeimmät pelit ovat vasta edessä. Mitään gorillaa ei ole selässä ollut. En ole ajatellut sitä sillä tavalla, vaan halunnut kehittää koko ajan omaa peliä. Tässä on kuitenkin taustalla vaikea vuosi loukkaantumisen takia ja kaikki on nyt tähdännyt siihen, että keväällä olisin parhaimmillani, Pihlström mietti.

Jokerihallintaa

Tauon jälkeen Jokerit oli paremmin pelissä mukana ja hallitsi toista erää. Jokerileirissä pientä lämpenemistä aiheutti erän lopun tilanne, jossa Aleksandr Barabanov tökkäsi poikittaisella mailalla Geoff Plattin pelitilanteen ulkopuolella päin laitaa. Kanadalainen poistui koppiin kättään pidellen, mutta palasi vielä päätöserään. Barabanoville tuomittiin tilanteesta vain kaksiminuuttinen.

Peli eteni päätöserän alussakin Jokereiden tahdissa, mutta lopulta isäntien taiturihyökkääjät ratkaisivat kamppailun, kun ensin pörssikärki Nikita Gusev otti tarvittavan tilan ja iski etunurkasta ja pian tämän jälkeen Nail Jakupov karkasi roikkukiekolla läpiajoon viimeistellen illan toisen osumansa.

Tilanteessa 4-1 peli oli taputeltu, vaikka molemmat onnistuivatkin viimeistelyssä vielä kertaalleen.

– Kyllä tästä pelistä jäi sellainen olo, että tulos ei koko kuvaa kerro. Pelasimme hyvän ottelun ja pystyimme hallitsemaan SKA:ta vastaan vieraskaukalossa peliä, Pihlström huokasi.

– Vastustaja teki pahaan paikkaan maalinsa ja otimme muutaman turhan jäähyn. Emme pystyneet käyttämään omia maalipaikkojamme riittävän tehokkaasti, kun taas vastustaja viimeisteli sitten kovalla prosentilla.

Vaikka Jokereilla on jäljellä vielä kolme kotiottelua, niin perjantain otteluiden tulokset varmistivat sen, että helsiniläiset kohtaavat pudotuspelien avauskierroksella Moskovan Dinamon. Jokerileirissä oltiin tappiosta huolimatta luottavaisia tärkeiden pelien alla.

– Pelien sisällä olemme pelanneet vahvasti, mutta joku vastustajan maali on saattanut kääntää tilanteen. Meidän täytyy pystyä pelaamaan vielä kurinalaisempaa ja virheettömämpää peliä. Turha meidän on jäädä liikaa näihin peleihin kiinni, koska tiedämme mihin pystymme. Meillä on edessä kolme kotipeliä ennen pudotuspelejä ja nyt keskitytään niihin, Pihlström päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle