SKA parempi Jokereiden kesän viimeisessä harjoitusottelussa

KHL / Raportti
Nicklas Jensen viimeisteli Jokereiden toisen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit päätti seitsemän ottelun mittaisen harjoituskautensa tappioon Pietarissa SKA:ta vastaan. Jokereiden maaleista ottelussa vastasi Nicklas Jensen ja Marko Anttila.

SKA Pietari oli maanantai-iltana Helsingin Jokereita vastaan KHL:n runkosarjaa edeltäneen harjoitusturnauksen viimeisessä ottelussa parempi lukemin 4-2. SKA:n tehomies oli kaksi osumaa iskenyt Viktor Tihonov.

Ottelu sai Pietarin jääpalatsissa varsin energisen startin, kun ensimmäisessä erässä nähtiin yhteensä kolme maalia.

Erän seitsemännellä minuutilla Jokerit siirtyi johtoon, kun Marko Anttila iski ylivoimahyökkäyksen päätteeksi kiekon takakulmaan ohi Magnus Hellbergin. SKA tasoitti pelin erän puolivälissä, kun Tihonov latoi siirretyn rangaistuksen aikana kiekon siniviivalta ohi täysin maskissa olleen Janis Kalninsin.

Jokerit siirtyi erätauolle johdossa, kun tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensen lämäsi ylivoimalla kiekon b-pisteen yläkaarelta Hellbergin vartioiman maalin takakulmaan.

Pelin tempo laski toisessa erässä

Viihdyttävän avauserän jälkeen ottelun tempo laski huomattavasti toiseen erään. SKA pääsi peliin paremmin mukaan ja aiheutti vierailleen ongelmia muutaman pitkän pyörityksen ansiosta.

Ottelun puolivälissä kotijoukkue nousi tasoihin, kun Nikita Gusev iski ranteella kiekon siniviivalta ohi voimattoman Kalninsin. Kolmanteen erään lähdettiin SKA:n johtoasemista, kun Tihonov iski illan toisensa jokeri-puolustajan kiekonmenetyksen päätteeksi.

Kolmannessa erässä jaettiin jäähyjä

Jokereiden harjoituskauden päätöserä oli todella rikkonainen. SKA pääsi useaan otteeseen yrittämään pelin lopullista sinetöintiä ylivoimalla, mutta maalit jäi tekemättä.

Lopullinen ratkaisu ottelulle saatiin noin minuutti ennen loppua, kun Jokerit haki tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Hyökkäysalueella puolustaja Alex Grant yritti siniviivassa löytää tilaa laukoa kiekkoa maalille, mutta veto pysähtyikin ensimmäiseen mieheen. Tämän myötä Ilja Kablukov sai kiekon ja iski sen tyhjänä ammottaneeseen Jokeri-maaliin.

Helsingin Jokereiden runkosarja käynnistyy ensi viikon maanantaina kotiottelula Kunlun Red Staria vastaan. SKA Pietari aloittaa pelinsä jo tämän viikon lauantaina hallitsevaa KHL-mestaria Ak Bars Kazania vastaan.