SKA Pietari voitti Jokerit viihdyttävässä kiekkonäytöksessä

KHL / Raportti
Markus Hännikäinen jatkoi maaliputkeaan illan ottelussa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerien ja SKA Pietarin kohtaamiset ovat olleet historian aikana värikkäitä, eikä kauden neljäs näytös muokannut käsikirjoitusta uusiksi.

Kumpikin joukkue oli esiintynyt aaltoilevasti viimeisimmissä otteluissaan. Kaksi aiempaa kohtaamista oli päättynyt Jokerien voittoon.

Kauden neljäs kohtaaminen päättyi Pietarissa isäntäjoukkueen juhliin 3–2-lukemin. Ottelun avausmaalista vastasi vierasjoukkueen Markus Hännikäinen avauserän loppupuoliskolla. Pietarilaisisännät tasoittivat ottelun ennen toista erätaukoa Vasili Podkolzinin maalilla.

Tunteet kuumenivat toisessa erässä, mutta kumpikaan joukkue ei onnistunut hyödyntämään erikoistilanteitaan. Pietarilaisjoukkueen lisämaaleista vastasivat Andrei Kuzmenko kolmannessa erässä ylivoimalla ja Anton Burdasov ottelun loppupuoliskolla sekä helsinkiläisryhmältä maaliverkkoa Hännikäisen avausmaalin lisäksi pöllytti Alex Grant ottelun viimeisillä hetkillä.

Joonas Kemppainen hyökkäsi SKA:n ykkösketjussa, mutta joukkueen toinen suomalaispelaaja Miro Aaltonen ei ollut kokoonpanossa. Kemppainen sai peliaikaa ottelussa 18 minuuttia ja 39 sekuntia napaten yhden kaksiminuuttisen koukkaamisesta. 

isäntien Aleksander Samonov torjui 24 laukausta ja vieraiden Samuel Jukuri merkitsi tilastoihin 32 torjuntaa. Illan ottelun jälkeen SKA jää ensi viikoksi maajoukkuetauolle, mutta Jokerit pelaa ensi viikolla kolme ottelua.

» Lähetä palautetta toimitukselle