Jokerit kaivoi voiton Pietarista pitkän kaavan kautta

KHL / Raportti
Jokerit ja SKA pelasivat Pietarissa tiukan ottelun.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Pietarissa haettiin ratkaisua aina voittolaukauskilpailusta saakka, ja lopulta ottelun voittajaksi selvisi Helsingin Jokerit.

SKA Pietari ja Helsingin Jokerit pelasivat todella tiukan ottelun Pietarissa. Varsinaisella peliajalla maalinteossa onnistuivat Kirill Martšenko ja Henrik Haapala. Lopulta lukemin 2–1 Jesse Joensuu ratkaisi voiton vieraille voittolaukauskisassa.

Ottelussa nähtiin kaksi ruotsalaismaalivahtia. Magnus Hellberg torjui kotijoukkueen maalilla 26 kertaa ja Anders Lindbäck vieraiden maalilla 27 kertaa. Molempia maalivahteja yhdistää ison koon ja ruotsalaisuuden lisäksi se, että kumpikin on Nashville Predatorsin NHL-varauksia.

SKA vahvasti avauserään, Haapala tasoitti toisessa

Pietarissa avauserä oli kotijoukkueen osalta vahvaa hallintaa. Avausmaali nähtiin erän puolivälissä, kun Lindbäck haparoi kiekon kanssa, ja kovalla vauhdilla tilanteeseen tullut Martšenko ohitti ruotsalaisen.

— Ensimmäinen erä oli vaikea, mutta Lindbäck piti meidät mukana ottelussa. Saatiin ottelun toisessa erässä pelistä paremmin kiinni ja lopulta otettiin taisteluvoitto, kommentoi maalintekijä Haapala.

Jokerit pääsi toisessa erässä paremmin peliin kiinni ja iski erän loppupuolella tasoitusmaalin, kun Haapala iski Saku Mäenalasen poikkisyötön Hellbergin puikoista sisään.

Maalittoman kolmannen erän jälkeen aina voittolaukauskisaan saakka

Ottelun varsinainen peliaika oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Erän ainut erikoistilanne suotiin kotijoukkueelle, kun Jokereiden maalintekijä Haapala passitettiin kampituksesta jäähylle.

— Pelattiin tänään aika jämäkkä vieraspeli ja otettiin voitto, kommentoi päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun kulkua.

Jatkoaika oli jatkumoa kolmannesta erästä, joten ottelussa voitto ratkaistiin voittolaukausten kautta.

Jokerit onnistui hieman yllättäenkin kääntämään voittolaukauskilpailun nimiinsä, kun viidestä vetäjästä neljä onnistui maalinteossa, ja Lindbäck torjui kahdesti SKA-pelaajan yrityksen.

Voittomaalin naulasi lopulta Joensuu komealla harhautuksella.

Jokerit jatkaa kauttaan keskiviikkona kotiottelulla Salavat Julajev Ufaa vastaan. SKA:n kausi jatkuu kahden ottelun vieraskiertueella, joista ensimmäinen peli on torstaina Magnitogorskissa Metallurgin vieraana.