Jokereille niukka tappio Pietarissa – Jori Lehterä SKA:n sankarina

KHL / Raportti
Henrik Haapala teki uransa ensimmäisen KHL-maalin Pietarin SKA:ta vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden hieno taistelu KHL:n jättiseura Pietarin SKA:ta vastaan ei aivan riittänyt ja ottelu päättyi lopulta niukkaan tappioon maalein 3-2. SKA:n voittomaalin iski Jori Lehterä vain 26 sekuntia ennen kolmannen erän loppua.

Jokereiden ensimmäisen vieraskiertueen kolmas ottelu käytiin Pietarissa suurseura SKA:ta vastaan. Molemmat joukkueet olivat hävinneet aiemmat perjantaiset ottelunsa ja varsinkin pietarilaisten leirissä tappioon TsSKA Moskovaa vastaan oli reagoitu.

SKA:n kesällä hankkimat huippuhyökkääjät Dimitri Kagarlitski ja Joonas Kemppainen olivat molemmat laitettu katsomon puolelle ja maalissa pelasi nuori Alexei Melnichuk kauden ensimmäisessä ottelussaan. Jokereiden merkittävin muutos viime otteluun nähden oli maalivahti Antti Niemen vaihtaminen Janis Kalninsiin.

Ottelun maalinteko aloitettiin vasta toisessa erässä, jossa SKA:n puolustus pelasi heti erän alussa lepsusti ja Petri Kontiola osui Nicklas Jensenin syötöstä. Pietarilaiset vastasivat kuitenkin vain runsas puolitoista minuuttia myöhemmin, kun puolustaja David Rundbladin siniviivalaukauksen ohjasi maaliin Jarno Koskiranta.

Erän puolivälissä Nail Jakupov vei puolestaan hienolla laukauksella pietarilaiset ottelussa ensimmäistä kertaa johtoon. Jakupovin maali syntyi Jokereiden ruotsalaispuolustaja Viktor Löövin istuessa jäähyllä.

Jori Lehterä ratkaisijana

Hieman kolmannen erän puolivälin jälkeen Jokerit pääsi ylivoimalle Andrei Zubarevin saadessa jäähyn kiekon laukomisesta katsomoon. Helsinkiläiset tulivat ylivoimalla tasoihin Henrik Haapalan uran ensimmäisellä KHL-maalilla. Syöttöpisteet Haapalan maalin merkattiin John Normanille sekä Kontiolalle.

SKA laittoi kuitenkin kylmää vettä Jokereiden niskaan aivan kolmannen erän lopussa. Sami Lepistön jäähyn aikana Jori Lehterä ohjasi Rundbladin laukoman kiekon ohi Kalninsin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 26 sekuntia. Tästä Jokerit ei enää toipunut ja sarjapisteet jäivät Pietariin maalein 3-2.

Pohjois-Amerikasta täksi kaudeksi Eurooppaan palannut Lehterä on johtanut alkukaudesta SKA:n ykkösketjua ja tehnyt kuudessa ottelussa nyt viisi (4+1) tehopistettä.

Loukkaantumisten takia Jokereilta sivussa olivat edelleen hyökkääjät Veli-Matti Savinainen ja Brian O'Neill. Lepovuorossa helsinkiläisiltä puolestaan olivat puolustaja Teemu Eronen sekä hyökkääjä Mika Niemi. Lisäksi Jokereiden kokoonpanoon merkitty nuori hyökkääjä Konsta Hirvonen jäi kokonaan ilman peliaikaa.

Viikon kolmesta vierasottelusta Jokerit saivat kotiinviemisiksi kolme sarjapistettä. Ainoa voitto tuli keskiviikkona Tšerepovetsista, selkeää altavastaajaa Severstalia vastaan. Perjantaina Jokerit kärsi kirvelevän jatkoaikatappion Nižni Novgorodissa, johdettuaan paikallista Torpedoa parhaimmillaan jo maalein 4-1.

Jokerit pelaa seuraavan kerran vasta ensi viikon lauantaina, kun joukkue kohtaa vieraissa Teemu Pulkkisen edustaman Dinamo Minskin.