SKA käänsi tiukan väännön nimiinsä - Plotnikov sikaili

KHL / Raportti
Jori Lehterä syötti voittomaalin Dinamoa vastaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
SKA Pietari nappasi tärkeän voiton kotijäällään Dinamo Moskovasta jatkoajan jälkeen ja nousi moskovalaisten kanssa tasapisteisiin KHL:n läntisessä konferenssissa.

SKA Pietari nappasi kovan taisteluvoiton 2–1-lukemin Dinamo Moskovasta. Ottelu venyi tasatilanteessa jatkoajalle, jossa voittomaalin ohi loistavasti pelanneen Ivan Bocharovin iski puolustaja Artjom Zub kauden 11. maalillaan Nail Jakupovin syötöstä. Suomalaishyökkääjä Jori Lehterälle merkittiin voittomaaliin myös syöttöpiste.

Ottelun suurin tähti oli kuitenkin vieraiden maalivahti Bocharov, joka torjui 38 laukausta ja venytti pariin otteeseen maagisesti kiekon tielle.

Dinomon suomalaisista Teemu Pulkkiselle ja Juuso Hietaselle ei merkattu tehopisteitä. SKA:n suomalaisista Miro Aaltonen ja Joonas Kemppainen seurasivat ottelun katsomosta. Jarno Koskiranta oli kakkoskentän keskushyökkääjänä ja Lehterä kipparoi kolmoskenttää.

Afinogenov aloitti maalinteon

Ottelu alkoi todella vauhdikkaasti ja SKA:lla oli muutama hyvä hyökkäys heti ottelun alussa, mutta parhaat maalintekopaikat jäivät saamatta.

Yhdeksännellä peliminuutilla SKA:lla oli Dinamon alueella hyvä pyöritys käynnissä, mutta vieraiden kiekonriiston jälkeen hyökkääjä Ivan Igumnov kuin varkain syötti 40-vuotiaan Maksim Afinogenovin läpiajoon. Entinen NHL-hyökkääjä ampaisi karkuun ja ohitti komealla harhautuksella Magnus Hellbergin.

Plotnikov keihästi itsensä suihkuun

Tasaisen ensimmäisen erän lopulla nähtiin todella ikävä tilanne, kun SKA:n kapteeni Sergei Plotnikov keihästi Dinamon tähtihyökkääjä Dmitri Jaskinia aralle alueelle ja sai huitomisesta 5+20 minuutin jäähyn, joka alkoi toisen erän alusta.

Viiden minuutin ylivoima kuitenkin kuivahti käsiin, kun vieraiden suomalaispuolustaja Hietanen sai estämisestä kahden minuutin jäähyn eikä Dinamo saanut kunnon pyöritystä missään vaiheessa ylivoimaa aikaan.

Lehterällä huippupaikka tasoitukseen

Dinamo puolusti läpi ottelun todella laadukkaasti keskustaan, eikä kotijoukkue hallinnastaan huolimatta päässyt loistaville maalintekopaikoille.

Toisen erän puolivälissä SKA:n parhaiten pelannut hyökkääjä Andrei Kuzmenko taisteli kiekon maalin taustalta maalin takakulmalle nousseelle Lehterälle, mutta suomalaishyökkääjä ei saanut kiekkoa nousemaan Bocharovin patjan yli, joten tilanne jatkui vieraiden johdossa.

Juniorikenttä järkkäsi tasoituksen

Kolmas erä oli kotijoukkueelta paras. Vladimir Krikunovin valmentama Dinamo Moskova keskittyi käytännössä johdon puolustamiseen koko kolmannen erän ja toteuttikin sitä äärimmäisen hyvin.

Lopulta kuitenkin SKA nousi ottelussa tasoihin, kun joukkueen pirtein hyökkäyskolmikko, Vasili Podkolzin-Ivan Morozov-Kirill Marchenko loi kovan paineen vieraiden maalille ja puolustaja Igor Ožiganov runnoi irtokiekon Dinamon maaliin erän puolivälissä.

SKA:n nuorisokenttä edusti Venäjää alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja kaikilla on taskussaan NHL-varaus. Morozov pelasi uransa ensimmäisen KHL-ottelun Dinamoa vastaan.

Zubista kotijoukkueen sankari

Ottelu venyi lopulta 1–1-tilanteessa jatkoajalle, jossa ratkaisu syntyi kolmannella minuutilla. Lehterä nousi kiekon kanssa hyökkäysalueelle, pelasi kiekon laitaan Jakupoville, joka nosti Dinamo-puolustaja Andrei Mironovin mailan yli kiekon keskustaan nousseelle puolustaja Zubille, joka iski kiekon Bocharovin selän taakse tolpan ja maalivahdin takamuksen kautta.

Voitolla SKA nousi tasapisteisiin Dinamon kanssa. Dinamo on 49 pelatulla ottelulla KHL:n läntisen konferenssin toisena ja SKA 47 pelatulla ottelulla kolmantena. Takana neljäntenä Helsingin Jokerit on kahden pisteen päässä 46 pelatulla ottelulla.

Nämä kolme joukkuetta pelaavat kaikki Bobrov-divisioonassa, joten taistelu divisioonan voitosta ja läntisen konferenssin toisesta sijasta käy kovana. Konferenssia johtaa sunnuntaina kotijäällään Avtomobilist Jekaterinburgille jatkoajan jälkeen hävinnyt TsSKA Moskova, jolla koossa on 47 pelatun ottelun jälkeen 70 pistettä.

Tämä ottelu oli SKA:n ja Dinamon viimeinen kohtaaminen KHL:n runkosarjassa. Voitot keskinäisistä otteluista menivät SKA:lle puhtaasti 4–0.