Tulikuuma Puustinen kaatoi Jokerit

KHL / Raportti
Juuso Puustinen esiintyi viime kaudella Leijonissa. Nyt Puustinen tekee kovaa tulosta Neftehimikissä.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Juuso Puustinen ja Mikael Ruohomaa juonivat ratkaisumaalin, kun Neftehimik kaatoi Jokerit.

Helsingin Jokerit käynnisti vieraskiertueensa jatkoaikatappiolla. Kotijoukkueen Neftehimik Nižnekаmskin suomalaishyökkääjä Juuso Puustinen iski ratkaisun.

Puustinen on ollut vahvassa vireessä ensimmäisellä KHL-kaudellaan. Viime kaudella JYPissä 30 maalia paukuttanut hyökkääjä on latonut tällä kaudella KHL:ssä jo yhdeksän maalia.

Puustinen pelasi myös Jokereita vastaan tutussa hyökkäysvitjassa Mikael Ruohomaan ja Joonas Nättisen kanssa. Ketju on ollut Neftehimikille kullanarvoinen hyökkäystehojen kannalta. Nättinen ja Ruohomaa pelaavat niin ikään ensimmäistä kauttaan KHL:ssä.

Puustisen ja Ruohomaan juonima ratkaisumaali jatkoajalla oli varsin näyttävä osoitus kaksikon yhteispelistä. Kaksikko pinkaisi omalta alueelta suoraan hyökkäykseen, ja Ruohomaa laittoi millintarkan lättysyötön Puustisen lapaan, ja tämä viimeisteli alakulmaan.

Pelillisesti vierasjoukkue Jokerit oli jokseenkin aneeminen, mutta onnistui silti nappaamaan pisteen. Jokerit on jäänyt tällä kaudella pisteittä ainoastaan kahdesti.

Platt iski Jokereiden ainoan maalin

Lauri Marjamäen luotsaama Jokerit antoi Neftehimikille ohjat ensimmäisessä erässä. Totuttuun tyyliin Jokerit luotti nopeisiin ja puolinopeisiin hyökkäyksiin, kun taas kotijoukkue Neftehimik pelasi korostuneesti kiekkokontrollin kautta.

Jokerit puolusti keskialuetta syvällä, toisinaan hieman seisoskelevanakin.

Andrei Nestrаšil sivalsi Neftehimikin 1–0-johtoon avauserässä. Maalin jälkeen Jokereilla on hieman vaikeuksia, sillä se menetti kiekkoja väärissä paikoissa. Neftehimik ei kuitenkaan pystynyt hyödyntämään helsinkiliäisten virheitä.

Toiset erät ovat olleet Jokereilta vahvoja tällä kaudellla, ja vahvasti se aloitti myös Neftehimikiä vastaan toisen erän. Geoff Platt riisti kiekon hyökkäysalueella, murtautui maalipaikkaan ja iski lopulta maalivahdin torjuman irtokiekon maaliin. Toista erää oli pelattu 53 sekuntia, kun Platt tasoitti lukemat 1–1:een.

Jokerit pystyi hallitsemaan pidempiä jaksoja pelistä kuin avauserässä. Helsinkiläiset pitivät kiekkoa hyökkäysaluella, käänsi peliä nopeasti takaisin ja pystyi vaihtamaan kiekon pysyessä hyökkäysalueella.

Toisinaan Jokerit kuitenkin sortui pelin puskemiseen, kun se yritti väkisin pitää paineen hyökkäyspäässä. Lisäksi jäähyt sotkivat Jokereiden pelaamista toisessa erässä. Päätöserässä Jokerit otti peliä vahvemmin kontrolliinsa pitkien hyökkäyksien ja vahvan päätypelaamisen kautta.

Jokerit jatkaa vieraskaukalossa tiistaina Ak Bars Kazania vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle