Jokerit kampesi vierasvoiton Neftehimikistä – jälleen uusi tappioputki katki

KHL / Raportti
Henri Ikonen paukutti tehot 1+1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit päätti keskiviikkona lyhyen vieraskiertueensa 2–1 -voittoon Neftehimikistä nousujohteisen ottelun jälkeen. Joukkueen edellinen voitto Nižnekamskin hallista oli vuodelta 2015.

Haastavasta alkukaudesta huolimatta Jokerit on viime aikoina osoittanut hieman vahvempaa otetta, joka sai jatkoa keskiviikkona. Tällä hetkellä Jokerit on voittanut neljä viidestä viimeisimmästä pelistään. Helsinkiläiset lähtivät otteluun läntisen konferenssin kahdeksannelta sijalta juuri ja juuri pudotuspeliviivan paremmalta puolelta, kun taas vastustaja majaili idässä yhdeksäntenä.

Neftehimikistä Jokerit oli raapinut vierasvoiton viimeksi vuonna 2015 syksyllä. Viime ottelussa Moskovan Dinamoa vastaan joukkue oli juuri onnistunut katkaisemaan tappioputken, joka sekin oli saanut alkunsa neljä vuotta sitten.

Punakeltaisten maalissa jatkoi edellisessä pelissä loistanut Janis Kalnins. Kokoonpano oli muuten sama kuin aiemminkin, mutta Matias Myttynen korvasi Ahti Oksasen nelosketjun laiturina.

Alkuerän ensimmäisellä puoliskolla jokeriketjut onnistuivat tuottamaan pientä painetta kotijoukkueen puolustuspäähän. Vieraat saivat ajoittain aikaiseksi laukauksia, mutta varsinaiset maalipaikat jäivät uupumaan. Neftehimik puolestaan ei juurikaan päässyt Jokereiden päätyyn. Mahdollisuus maalaamiseen syntyi, kun joukkueen 17-vuotias kuopus Maxim Grošev karkasi vieraiden puolustusalueelle, mutta tämänkin jokeripuolustus hoiti mallikkaasti.

Erän loppua kohden venäläinen kotijoukkue alkoi löytää kipinää peliinsä, mutta todellinen liekki puuttui kummaltakin joukkueelta. Kokonaisuudessaan erä oli varsin vaisu esitys puolin ja toisin. Tästä kertoo esimerkiksi joukkueiden laukaukset, joita Neftehimikille kertyi neljä ja Jokereille ainoastaan kolme kappaletta.

Peli koheni toisessa erässä

Erätauko teki ihmeitä, sillä toisessa erässä pelissä oli jo selkeästi eloa. Heti alussa Saku Mäenalanen oli vähällä onnistua maalinteossa Mikko Lehtosen tarjoilusta, mutta kiekko kilahti tolppaan. Myös toisessa päädyssä tapahtui: venäläishyökkääjä yritti vanhanaikaista, jonka jokerivahti Kalnins onnistui kuitenkin estämään. Samanlainen pirteys oli havaittavissa läpi toisen erän, tosin verkot eivät edelleenkään heiluneet. Kauan jatkunut maalittomuus sai pelaamisen näyttämään silloin tällöin melko väsyneeltä.

Päätöserässä puolestaan Antti Pihlström pääsi läpiajoon alivoimalla, mutta heittäytyvä venäläispelaaja veti tällä kertaa pidemmän korren. Tuloksen puolesta peli uhkasi jatkaa samaa kaavaa kuin edellisissäkin erissä, kunnes Jokerit viimeinkin onnistui. 1–0 -maali syntyi, kun Henri Ikonen onnistui sutimaan kiekon sisään John Normanin syötöstä. Osuma oli Ikoselle kauden viides. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue nousi tasoihin Alexander Bryntsevin viivakudilla.

Pelin tempo alkoi taas luisua verkkaiseksi erän lopussa, mutta John Norman päätti tehdä asialle jotain. Ruotsalaishyökkääjä napautti kauden avausmaalinsa reppuun Tommi Kivistön ja Ikosen esityöstä, ja ottelun loppulukemat jäivät 2–1:een.

Jokerit saa hektisen ajanjakson jälkeen kaivatun tauon, sillä seuraava peli on vasta ensi viikon tiistaina. Tuolloin HK Sotši saapuu helsinkiläisten isännöitäväksi.