Lindbäckin paluu sekä Mäenalasen ja Hännikäisen tehot Jokereiden voiton takuuna

KHL / Raportti
Saku Mäenalasen kaksi maalia auttoivat Jokereita katkaisemaan tappioputkensa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Sunnuntain ainoa KHL-ottelu Metallurg Magnitogorskin ja Jokereiden välillä tarjosi viihdyttävän taiston. Jokerit onnistui katkaisemaan tappioputkensa Saku Mäenalasen kahden kauniin maalin turvin.

Lähtökohdat Jokereiden sunnuntaiseen iltapäiväotteluun vieraskaukalossa Metallurg Magnitogorskia vastaan eivät lupailleet kovinkaan paljoa. Jokereilla oli takanaan kolmen ottelun tappioputki ja kokoonpanosta jäi viime hetkillä sivuun Brian O'Neill.

Isännillä oli puolestaan takanaan kymmenen perättäistä voittoa, ennakkoasetelma suosi Metallurgia.

Toisin kuitenkin kävi, sillä Jokerit löysi hyvän pelivireen ja aloitti ottelun erittäin pirteästi. Hyvällä jalalla liikkuneet helsinkiläiset olivat aavistuksen verran ottelussa niskan päällä avauserässä.

Markus Hännikäinen onnistuikin iskemään avausmaalin Saku Mäenalasen hienosta syötöstä. Myös isäntäjoukkue sai kiekon kertaalleen ohi Jokereiden maalinsuulle palanneen Anders Lindbäckin, mutta tämä maali hylättiin lopulta kahden kuvanauhatarkistuksen jälkeen valmentajan haastona.

Toisessa erässä Metallurg pääsi niskan päälle, osittain Jokereille tuomittujen kolmen jäähyn avustuksella. Helsinkiläispuolustus oli kuitenkin sunnuntaina rautaa, eikä isäntäjoukkue onnistunut ylivoimiaan hyödyntämään.

Illan tehokaksikko Mäenalanen-Hännikäinen puolestaan onnistui toisessakin erässä kahdesti maalinteossa. Mäenalanen oli molemmissa viimeistelijä, ensimmäisen tullessa välittömästi alivoiman jälkeen ja toisen omalla ylivoimalla.

Kolmanteen erään isännät tulivat aggressiivisesti ja Metallurg nousikin ruotsalaishyökkääjä Dennis Rasmussenin maaleilla maalin päähän. Jokerit kuitenkin pystyi parantamaan peliään vielä yhden pykälän ja Veli-Matti Savinaisen ja Iiro Pakarisen maalit varmistivat hienon vierasvoiton. Savinaiselle maali oli henkilökohtaisestikin tärkeä, sillä edellisestä maalista oli jo ehtinyt kulua 12 ottelua.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki oli luonnollisesti tyytyväinen voittoon,mutta myös joukkueensa yleisilmeeseen.

− Tänään nähtiin sitoutunut ja yhtenäinen Jokerit jäällä. Pelattiin puolustus edellä ja taisteltiin pisteet kotiin. Mäenalasen ketju oli tänään tärkeässä roolissa. He laittoivat kaiken likoon ja palkintona oli neljä maalia.

» Lähetä palautetta toimitukselle