Jokereiden puolustajat loistivat hyvässä ja pahassa - erikoinen maali ratkaisi voiton Metallurgille

KHL / Raportti
Alex Grant tuuletti iskemäänsä avausmaalia.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Jokerit kärsi toisen peräkkäisen tappionsa, kun Metallurg oli vahvempi 3–2. Oliver Lauridsen sohlasi kiekon omaan maaliin, mikä ratkaisi voiton Metallurgille.

Metallurg Magnitogorsk ja Helsingin Jokerit tarjosivat varsin vauhdikkaan ottelun KHL:ssä. Jokerit koki toisen tappionsa peräjälkeen, kun Metallurg kampesi voittoon 3–2-lukemin kotikaukalossaan.

Keskiviikkona Jokerit kärsi tappion Avtomobilist Jekaterinburgin vieraana.

Jokereiden puolustajat loistivat niin hyvässä kuin pahassa. Sami Lepistö ja Alex Grant tykittivät maalit vastustajan verkkoon. Sen sijaan Oliver Lauridsen huitaisi kädellään kiekon omaan maaliin päätöserässä, ja se oli myös ottelun ratkaisumaali.

Jokerit joutui takaa-ajajaksi

Jokerit sai perjantaina ennen ottelua huonoja uutisia. Joukkueen kärkihyökkääjiin lukeutuva tanskalainen Nicklas Jensen on sivussa seuraavat kuusi viikkoa.

Jokereiden hyökkäysketjut kokivatkin muutoksia perjantain otteluun, ja Max Wärn nousi Jensenin paikalle kakkosketjuun.

Jokerit aloitti pelin terävästi, sillä Grant vei vieraat 1–0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen.

Maali syntyi, kun peräti molemmat Jokereiden puolustajat nousivat syvälle hyökkäysalueelle. Sakari Mannisen syöttö kimpoili maalin edessä Jesper B. Jensenin kautta takatolpalle nousseelle Grantille.

Puolustajien röyhkeä ja rohkea hyökkäyspelaaminen on ollut leimallista Jokereiden otteissa koko kauden, ja se on tuonut hyökkäyspeliin tehokkuutta. Jokerit on iskenyt 23 ottelussa 84 maalia. Tehdyissä maaleissa Jokerit on koko KHL:n toinen.

Kahdessa viimeisimmässä ottelussa Jokereiden maalinteko on kuitenkin tökkinyt. Keskiviikkona Jokerit jäi yhteen maaliin ja Metallurgia vastaan maalinteko oli niin ikään kovan työn takana.

Grantin maalin jälkeen Metallurg iski maalin erää kohden. Nikolаi Kuljomin iski ensimmäisessä erässä ja Dennis Rasmussen toisessa.

Metallurgin päätöserän 3–1-johtomaali, joka oli myös ottelun voittomaali, merkittiin Viktor Antipinin nimiin. Maali oli erikoinen, sillä Antipinin epäonnistunut laukaus olisi todennäköisesti suuntautunut maalista ohi ja yli. Jokereiden puolustaja Lauridsen yritti kuitenkin kopata kiekkoa kädellään maalin edessä mutta huitaisikin sen vahingossa omaan maaliin.

Metallurg pelasi kurinalaisesti, eikä Jokerit päässyt pyörittämään ylivoimaansa ennen kuin päätöserän loppupuolella, mikä lienee yksi syy helsinkiläisten maalinteon vaikeuteen. Jokerit on ollut todella vahva ylivoimalla, ja joukkueen ylivoimaprosentti on peräti 33.

Päätöserää oli jäljellä reilu kuusi minuuttia, kun Metallurgin Jevgeni Timkin joutui jäähyaitioon. Jokereiden Lepistö tykitti kovan laukauksen ja toi Jokerit maalin päähän 3–2:een. Sen lähemmäksi Jokerit ei päässyt, joten helsinkiläisjoukkue kärsi kauden seitsemännen tappionsa.