KHL:n pudotuspelit 2020: Metsola pommitettiin vaihtoon - Ohtamaalle syöttöpiste voittomaaliin

KHL / Raportti
Atte Ohtamaa pelaa hurjia minuutteja Barysin takalinjoilla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
KHL:n pudotuspeleissä Barys Nur-Sultan haki ison vierasvoiton Magnitogorskista. Juha Metsolan ilta Salavatin maalilla oli vähän hankalampi.

KHL:n pudotuspeleissä on nyt puolissa peleistä saatu neljä ottelua pelattua.

Salavat Julajev Ufa (6) vs. (3) Avangard Omsk, sarja on tasan 2-2

Avangard Omsk otti todella vakuuttavan 5–1 -voiton Salavatista ja tasoitti ottelusarjan. Avangard lähti peliin todella hyvällä energialla ja takoi ensimmäisessä erässä taululle tylyt 3–0 -lukemat ja toisen erän puolivälin 4–0 -maali päätti Salavatin maalivahti Juha Metsolan illan.

Vierailta Kirill Semjonov iski kaksi maalia ja Sergei Šumakov saalisti kaksi syöttöpistettä. Salavatin ainokaisesta vastasi Teemu Hartikainen kolmannen erän alussa Linus Omarkin ja Philip Larsenin syötöstä. Sekä Hartikainen, että Omark venyttivät pisteputkiaan. Suomalaishyökkääjä on tehnyt pisteitä neljässä ja ruotsalaishyökkääjä viidessä peräkkäisessä ottelussa.

Igor Bobkov pelasi Avangardin maalilla huippupelin torjuen 36 laukausta.

Metallurg Magnitogorsk (7) vs. (2) Barys Nur-Sultan, Barys johtaa sarjaa voitoin 3-1

Barys Nur-Sultan otti ison askeleen kohti pudotuspelien toista kierrosta, kun joukkue nappasi 2–0 -vierasvoiton Magnitogorskista. Barysin maaleista ottelussa vastasi Anton Sagadejev ja Dustin Boyd.

Avauserän lopulla syntyneeseen Sagadejevin 1–0 -maaliin Atte Ohtamaa antoi huikean syötön. Loppulukemat 2–0 Boyd iski kolmannen erän lopulla.

Eddie Pasquale torjui ottelusarjan toisen nollapelinsä 39 torjunnalla.

Ottelusarja on Nur-Sultanissa maanantaina katkolla Barysille.

Vitjaz Podolsk (7) vs. (2) SKA Pietari, SKA jatkoon voitoin 4-0

SKA Pietari otti omansa ensimmäiseltä kierrokselta ja marssi suoraan voitoin 4–0 toiselle kierrokselle.

SKA voitti ottelun kolmannessa jatkoerässä tulleella osumalla lukemin 3–2, kun puolustaja Lukas Bengtsson laukoi kiekon ylivoimalla maaliin. Vitjazilta jäähyllä istui toisessa jatkoerässä läpiajossakin ollut Jevgeni Artjuhin.

Suomalaisista Ville Lajunen iski Vitjazin tasoitusmaalin ensimmäisen erän lopulla ja SKA:n Joonas Kemppainen sai syöttöpisteen 2-2 -tasoitukseen kolmannessa erässä.