Salavatin hurja voittoputki päättyi Jaroslavliin

KHL / Raportti
Lokomotiv sai juhlia voittoa runkosarjan päättäneessä kamppailussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lokomotiv Jaroslavl kaatoi runkosarjan viimeisessä kamppailussa Salavat Julajev Ufan ja varmisti neljännen sijan KHL:n läntisessä konferenssissa.

Lokomotiv Jaroslavl päätti KHL:n runkosarjan hienoon 4–1 -voittoon Salavat Julajev Ufasta.

Lokomotivin tehomiehenä hääri ykköskentässä pelaava Pavel Kraskovsky, joka syötti kolme maalia. Lokomotivin puolustajista Aleksei Martšenko, Maksim Osipov ja Rushan Rafikov osuivat tolppien väliin. Neljännestä maalista vastasi sisäisen pistepörssin kärkinimi Denis Aleksejev.

Salavatin maalista vastasi Rodion Amirov ottelun avauserässä. Salavatin suomalaishyökkääjät eivät saalistaneet ottelussa tehopisteitä.

Maalivahdeista kotijoukkueen Ilja Konovalov torjui 28 kertaa voiton eteen. Salavatin maalilla Juha Metsola torjui 21 kiekkoa.

Salavatilta vahva avauserä

Vierasjoukkue Salavat aloitti ottelun todella vahvasti ja hallitsi pääsääntöisesti avauserää. Tomi Lämsän valmentama joukkue sai palkintonsa erän loppupuolella, kun Toronto Maple Leafsin varaama laitahyökkääjä Amirov laukoi kiekon terävällä rannelaukauksella ohi Konovalovin suoran hyökkäyksen päätteeksi.

Lokomotiv ryhdistäytyi toisessa erässä

Kotijoukkue Lokomotiv pelasi todella vahvan toisen erän ja takoi neljä kertaa kiekon ohi Metsolan. Tasoituksen värkkäsi puolustaja Osipov hienolla laukauksella parhaasta sektorista. Hetkeä myöhemmin reilun neljän peliminuutin jälkeen Rafikov laukoi kauniin vedon yläkulmaan ohi suomalaisvahdin.

Erän puolivälissä rautatieläisten tehokkain pistemies Aleksejev napautti ylivoimahyökkäyksestä kiekon ohi Metsolan.

Toisen erän lopulla kotijoukkue pääsi neljän minuutin ylivoimalle, eikä Lokomotiv jättänyt tätä käyttämättä hyödykseen, vaan pienen pyörityksen päätteeksi Martšenko laukoi Rafikovin syötöstä neljännen kerran kiekon ohi Metsolan.

Maaliton päätöserä, Salavatilta puolivillainen kiri

Ottelun päätöserä oli kutakuinkin pudotuspelien odottelua. Kummaltakaan joukkueelta ei enää irronnut mitään suurempaa yritystä lisämaalien tekoon.

Salavat haki kolmisen minuuttia ennen päätössummeria kavennusta kuudella neljää vastaan, mutta ei onnistunut kavennusta iskemään. Kun ylivoima oli ohi, palasi suomalaismaalivahti Metsola tolppien väliin ja pelikello kulutettiin loppuun.