Veturi ei lähtenyt liikkeelle Jaroslavlissa - Jokerit tyly vieras ottelusarjan kolmannessa ottelussa

KHL / Raportti
Viktor Lööv sai tuulettaa ottelun voittomaaliksi jäänyttä osumaa ottelun ensimmäisellä minuutilla.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit

Helsingin Jokerit pelasi torstaina toistaiseksi pudotuspelien huonoimman pelinsä, mutta oli silti ylivoimainen Lokomotiv Jaroslavlia vastaan vieraskaukalossa halliten peliä lähes koko 60 minuutin pelin ajan.

Jokerit voitti ottelun selkein lukemin 3–0 ja johtaa nyt ottelusarjaa samoin lukemin. Ensimmäinen mahdollisuus lyödä ottelusarja pakettiin tulee lauantaina Jaroslavlissa.

Vieraiden pistenikkareina häärivät Viktor Lööv ja Nicklas Jensen. Lööv aloitti maalinteon ottelun ensimmäisellä minuutilla ja saalisti syöttöpisteen 3-0 -maaliin, jonka tanskalaishyökkääjä teki vanhanaikaisella kolmannen erän puolivälissä.

Jensen sai maalinsa lisäksi syötön ottelun 2–0 maaliin ylivoimalla, kun tanskalainen antoi upean syötön maalin taustalta maalin edustalle, josta Saku Mäenalanen sai naulata kiekon tyhjiin. Mäenalanen keräsi myös ottelussa syötön tililleen.

Jokereiden kakkoskentän kolmas osapuoli Henrik Haapala syötti kaksi maalia, joten narripaidoilla oli neljä kahden pisteen miestä illan ottelussa.

Janis Kalnins torjui uransa ensimmäisen nollapelin KHL:n pudotuspeleissä 35 torjunnalla. Suuresta torjuntamäärästä huolimatta Kalnins ei joutunut tässäkään ottelussa kovaan testiin.

— Joukkueelta tämä peli oli kokonaisuudessaan todella laadukas puolustustaistelu. Sitoutuminen oli kovaa luokkaa, kehui vieraiden päävalmentaja Lauri Marjamäki Viasatin TV-haastattelussa.

— Haluamme lyödä parasta pöytään lauantaina ja keskittyä siihen, kommentoi Marjamäki ottelusarjan jatkoa.

Juttua muokattu 20.45 Haapalan pisteet ja Mäenalasen syöttöpiste mainittu.