Vahva Jokerit voitti Lokomotivin – Hannes Björninen tuuletti KHL-uransa kahta ensimmäistä maalia

KHL / Raportti
Hannes Björninen avasi KHL-uran maalihanansa illan ottelussa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Viime ottelussa voiton nappasi Jokerit ja sama tahti jatkui myös Jaroslavlissa, kun helsinkiläisseura juhli voittoa 4–1-lukemin. Jokerit nousi KHL:n kärkeen.

Viime viikon tiistaina rautatieläiset olivat Jokereille pelkkä suupala Helsingin kirkkaissa valoissa 2–0-lukemin. Joukkueet kohtasivat jälleen maanantai-iltana ja ottelu päättyi Jokerien voittoon 4–1-lukemin. Helsinkiläisseura on vakuuttavassa lennossa, sillä joukkue on voittanut seitsemän viimeisintä otteluaan.

Vauhdikkaassa avauserässä Jokerit hallitsi, eikä Lokomotiv saanut vaarallisia tilanteita aikaiseksi. Molempien joukkueiden illan ensimmäiset ylivoimat olivat heikkoa suorittamista, sillä joukkueet painostivat vain muutamia kymmeniä sekunteja erikoistilanteiden aikana.

Hannes Björninen joutui ottamaan kovan taklauksen vastaan, mutta hän pystyi jatkamaan ottelua. Taklauksen toiselle osapuolelle Jegor Averinille vihellettiin tilanteesta kaksiminuuttinen. Tällä ylivoimalla Björninen ohjasi David Sklenickan laukauksen ohi Eddie Pasqualen, joka on sarjan parhaimpia maalivahteja. Nicklas Jensen lisäsi erän viimeisillä minuuteilla Jokerien johtoa jälleen ohjausmaalilla

Jokerit otti jalkaa pois kaasupolkimelta ja se kostautui

Toinen erä käynnistyi Lokomotivin hallinnalla ja Jokereilla oli vaikeuksia päästä hyökkäysalueelle. Björninen sai jälleen osumaa rikkeen arvoisesti tällä kertaa Mihail Beljajevin mailan osuessa kasvoihin. Björnisen ylivoimaviisikko iski kauniin maalin ja Björnisellä oli aihetta nostaa kädet kattoon illan toisen osuman johdosta.

Ennen Björnisen toista maalia Jokerit sai muserrettua rautatieläisten otteen ja helsinkiläisryhmä pelasi vakuuttavan loppuerän, kunnes muutamat nukahdukset antoivat mahdollisuuksia isännille.

Isäntien paine toi joukkueelle avausmaalin ja mainion ottelun pelannut Anders Lindbäck joutui kauhomaan kiekkoa selkänsä takaa. Kavennusosuma sekoitti entisestään Jokereilta pakkaa ja Lindbäck joutui venymään parhaimpaansa.

Kolmannessa erässä katseltiin videoita ja kaunista maalia

Kolmas kaksikymppinen alkoi dramaattisesti, kun Lokomotivin illan toinen osuma hylättiin valmentajahaaston jälkeenkin Lindbäckin saadessa osumaa lokomotiv-hyökkääjästä. Tilannetta värkännyt Jegor Korshkov joutui luistelemaan jäähyboksiin haaston epäonnistuttua.

Alex Grant putosi kesken toisen erän pois vieraiden miehityksestä ja Lauri Marjamäen luotsaama ryhmä pelasi ottelun loppuun viidellä puolustajalla. Viiden puolustajan rykmentti oli elementissään, eikä päästänyt useasti isäntiä parhaille paikoille. Erän ainoan maalin iski Jensen taidokkaalla hyökkäyskuviolla.

Entinen TsSKA-tähti ja nykyisin Lokomotivia edustava Maksim Šalunov oli Lokomotivin parhaimpia, mutta ei pystynyt otteillaan auttamaan joukkuettaan voittoon.

Jokereilla kausi jatkuu ylihuomenna keskiviikkona Torpedo Nižni Novgorodin vieraana ja Lokomotiville samana iltana vierailulle saapuu Vitjaz Podolsk.

» Lähetä palautetta toimitukselle