Jokerit venyi mutta taipui Jaroslavlille vierasjäällä

KHL / Raportti
Teemu Turusen maali oli Jokereiden illan ainokainen.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Kauden kolmas kohtaaminen päättyi Lokomotivin voittoon jatkoajan jälkeen lukemin 2–1. Kovaotteisessa mutta viihdyttävässä kamppailussa ei tuomaristolla ollut tarvetta viheltää runsaasti rangaistuksia.

Joukkuen kaksi aiempaa tämän kauden kohtaamista menivät Jokereiden nimiin. Kauden kolmas kamppailu päättyi Jaroslavlissa Lokomotivin voitonjuhliin jatkoajan jälkeen 2–1 -lukemin.

Maaliton avauserä käynnistyi Jokereiden kannalta hyvällä painostuksella ja avausminuutilla tullut Veli-Matti Savinaisen rynnistys maalinedustalle nosti Lokomotivin maalivahdin Eddie Pasqualen sykkeet heti taivaisiin.

Jegor Korškovin yllättävä laukaus aiheutti sydämentykytyksiä Jokerit-puolustajille fantastisen erän pelanneen Anders Lindbäckin lipsauttaessa kiekon vahingossa jalkojensa juureen, mutta hän selvitti tilanteen. Korškov oli kotijoukkueen parhaita pelaajia hyvillä suorituksillaan avauserässä.

Erä oli maalittomuudestaan huolimatta viihdyttävää kiekkoa, jossa kummallakin joukkueella oli runsaasti hyviä maalipaikkoja. Kiekko liikkui mukavasti pelaajalla toiselle, eikä rauhallisia hetkiä erässä nähty.

Viihdyttävä ottelu ratkesi vasta jatkoajalla

Toisessa erässä Jokereiden Teemu Turunen avasi ottelun maalihanat, josta Lokomotiv sisuuntui ottamalla peliä enemmän hallintaansa. Hallinta tuotti tulosta kokeneen Artjom Anisimovin tasoittaessa lukemat.

Nopeatempoista erää hallitsi suurimmaksi osaksi Lokomotiv. Kalle Kossilan pirteä hyökkäys erän jälkipuoliskolla oli vierailta yksi ilonaiheista toisella kaksikymppisellä.

Kolmannen kaksikymppisen Jokerit aloitti ylivoimalla, mutta tulos jäi piippuun hyvistä ideoista huolimatta. Jää oli erän aluksi pomppuisa, mutta pelin tempoa se ei haitannut. Tässäkin erässä nähtiin pitkiä hetkiä ilman pelikatkoa.

Ilman Lindbäckin paraatitorjuntoja Jokereilla olisi ollut pienempi mahdollisuus voittoon. Lindbäck koppasi ottelun loppupuoliskolla jopa maskillaan kaksi kiekkoa, joka varmasti tuntui ruotsalaisvahdin päässä.

Jokereiden tehomies Brian O'Neill otti turhan jäähyn varsinaisen peliajan viime hetkillä, josta onneksi Lokomotiv ei tehnyt ratkaisuosumaa. Kun ratkaisua ei saatu varsinaisella peliajalla oli vuorossa jatkoaika.

Korškovin tullessa vaarattomasti Jokereiden puolustusalueelle Lindbäck tuli runsaasti vastaan ja jätti maalinsa vartioimatta. Aleksandr Jelesinillä oli helppo työ ratkaista ottelu kotijoukkueelle kauden ensimmäisellä maalillaan.

Jokereilla on KHL:n tämän hetken paras alivoima, joka onnistui kestämään vahvoin ottein illan jokaisen alivoiman ja paransi tilastojaan. Jokereiden ylivoima taas on ollut vaikeahkoa kauden aikana, eikä kaksi tuloksetonta yritystä parantanut tilastoa.

Joukkueet kohtaavat jälleen tulevana sunnuntaina Helsingissä.