KHL / Raportti
Jesse Joensuu iski Jokereiden neljännen maalin torstain ottelussa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit haki toistamiseen tällä kaudella täyden pistepotin Lokomotiv Jaroslavlin vieraista.

Helsingin Jokerit otti komean vierasvoiton Lokomotiv Jaroslavlista lukemin 4–1. Jokereiden maaleista ottelussa vastasi Jonathan Pudas, Eeli Tolvanen, Jesse Joensuu ja Brian O'Neill. Lokomotivin ainoaikaisen toisessa erässä iski suomalaispuolustaja Atte Ohtamaa, jolle maali oli kauden neljäs.

Anders Lindbäck pelasi huippuottelun vieraiden maalilla torjuen ottelussa 39 laukausta.

Lokomotiv tuli vahvasti otteluun, Jokereiden johdossa toiseen erään

Kotijoukkue aloitti ottelun vahvasti ja loi ensimmäisen erän aikana tukun vaarallisia maalintekopaikkoja, mutta Lindbäck esitti vieraiden maalilla loistavia torjuntoja.

Vieraat siirtyivät hieman yllättäen ottelussa johtoon, kun vajaat 16 minuuttia oli ottelua pelattu. Jokerit iski nopeasti vastaan ja hyökkäysalueen poikkisyötön jälkeen ruotsalaispuolustaja Pudas yllätti terävällä laukauksella Ilja Konovalovin.

Lisää kylmää vettä kotijoukkueen niskaan kaatoi laitahyökkääjä Tolvanen ylivoimalla reilut kaksi minuuttia myöhemmin. Tolvanen sai kiekon b-pisteen kaarelle ja laukoi ranteella terävästi kiekon etuyläkulmaan vieden Jokerit jo kahden maalin johtoon kauden kolmannella osumallaan.

Ohtamaa toi kotijoukkueelle lohtua

Lokomotiv teki maalivahdin vaihdoksen toiseen erään, kun Edward Pasquale tuli tolppien väliin Konovalovin tilalle. Kanadalaista ei Jokerit juuri erän alkuminuuteilla päässyt testaamaan, sillä kotijoukkue tuli ensimmäisen erän tavoin kovalla ryminällä peliin kiinni.

Paine tuotti tulosta, kun erää oli pelattu 3.42. Kiekko päätyi Lokomotiv pyörityksen päätteeksi parhaaseen maalitekosektoriin puolustaja Ohtamaalle, joka laukoi terävän rannelaukauksen yläkulmaan ohi Lindbäckin.

O'Neill onnistui alivoimalla

Lokomotiv sai kavennusmaalin jälkeen vieläkin paremman otteen pelistä ja reilut kaksi minuuttia Ohtamaan kavennusmaalin jälkeen pääsi kotijoukkue toistamiseen ottelussa ylivoimalle.

Ylivoima oli totutun heikkoa ja tällä kertaa kolisi omissa. Jokereiden tähtihyökkääjä O'Neill karkasi puolustaja Mikko Lehtosen kanssa alivoimalla vastahyökkäykseen ja vieraiden yhdysvaltalaishyökkääjä laukoi kiekon vastustamattomasti ohi Pasqualen vieden vieraat uudestaan kahden maalin johtoon.

Toisen erän loppupuolella nähtiin ottelun viimeiseksi jäänyt maali, kun Joensuu ohtasi maalin edustalta O'Neillin epäonnistuneen laukauksen maaliin. Tilannetta tarkisteltiin videoilta hetken aikaa, mutta tuomarit eivät löytäneet perusteita hylkäämiselle.

Kolmas erä vahvaa vieraspelaamista Jokereilta

Ottelun kolmas erä noudatti pitkälti samaa kaavaa, mitä kaksi ensimmäistäkin erää. Lokomotiv painoi minkä kerkesi kohti Jokereiden maalia, mutta vierasjoukkue torppasi lähentelyt. Muutama yksilövirhe tuotti kotijoukkueelle vaarallisempia maalintekopaikkoja, mutta nämäkin paikat puolustus ja Lindbäck hoitivat Jokereilta kunnialla pois.

Tappion myötä Lokomotiv on kolmen ottelun tappioputkessa ja Jokerit katkaisi kahden ottelun mittaisen tappioputkensa.

Lokomotiv jatkaa pelejään kotijäällä lauantaina Dinamo Riikaa vastaan ja Jokerit saa niin ikään lauantaina kotijäälleen vastaansa HK Sotšin.