Helsingin Jokerit jatkoon – SKA Pietari vastaan toisella kierroksella

KHL / Raportti
Saku Mäenalanen ajoi totutun vahvasti maalille myös kuudennessa ottelussa.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit kävi hakemassa ottelusarjan toisen ryöstön Lokomotiv Jaroslavlin vieraista lukemin 5-1 ja katkaisi ottelusarjan voitoin 4-2. Pudotuspelit jatkuvat ensi viikon tiistaina, kun toisen kierroksen ottelusarja SKA:ta vastaan alkaa Pietarissa.

Helsingin Jokerit pelasi loistavan vierasottelun Lokomotiv Jaroslavlia vastaan KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kuudennessa ottelussa ja otti ottelusarjan päättäneen neljännen voiton lukemin 5–1.

Jokereilta nähtiin ottelussa viisi eri maalintekijää, kun Antti Pihlström, Oliver Lauridsen, Henrik Haapala, Nicklas Jensen ja Veli-Matti Savinainen onnistuivat maalinteossa. Lokomotivin ainokaisen teki Stephane Da Costa.

Janis Kalnins pelasi hyvän pelin vieraiden maalilla. Latvialainen torjui ottelussa 23 kertaa.

Jokereilta todella rikkonainen avauserä

Ottelun avauserä oli vierasjoukkueen osalta todella rikkonainen, kun narripaidat otti neljä kahden minuutin jäähyä.

Jäähyistä huolimatta Jokerit siirtyi ensimmäiselle erätauolle johdossa. Haapala avasi maalihanat ylivoimahyökkäyksestä ottelun toisella minuutilla Lepistön syötöstä.

Hetkeä myöhemmin Da Costa tasoitti ylivoimalla pelin 1–1:een.

Erän loppupuolella Savinainen iski Brian O'Neillin syötöstä kiekon Ilja Konovalovin taakse ja vieraat uudestaan edelle.

Neloskenttä ratkaisi kolmannessa erässä

Ottelun toinen erä oli todella vauhdikas, mutta maaliton, joten panokset oli ladattu mahdollisesti ratkaisevaan kolmanteen erään.

Vierasjoukkueelle siunaantui loistava mahdollisuus tappaa peli ylivoimalla, mutta Lokomotiv kesti kovimman paineen.

Kotijoukkue rakensi orastavaa painetta Jokereiden alueelle erässä, mutta vaarallisia paikkoa rautatieläiset eivät saaneet luotua.

Erän puolivälissä iski vieraiden paras kenttä, eli Pihlströmin johtama nelonen iski pelin 3–1:een. Pihlström sai kiekon maalin edustalla Marko Anttilalta ja hyökkääjä ohitti Konovalovin.

Hetkeä myöhemmin hyökkäysalueen kiekonriiston jälkeen Jensen laukoi viimeisen niitin ottelulle, kun kova rannelaukaus painui parhaasta sektorista yläkulmaan.

Loppulukemat iski tyhjään maaliin KHL-uransa ensimmäisellä pudotuspelimaalilla tanskalaispuolustaja Lauridsen.