Manninen iski hattutempun Kiinassa

KHL / Raportti
Sakari Manninen oli hereillä heti aamulla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit aloitti vieraskiertueensa sunnuntaiaamuna Shanghaissa. Vierasjoukkue oli hyvin hereillä, ja haki täyden pistepotin Sakari Mannisen vitjan johdolla.

Jokereiden kakkoskenttä sentteri Sakari Manninen ja laiturit Nicklas Jensen ja Steve Moses kanssa osoitti olevansa hereillä heti pelin alussa, kun se iski ensimmäisen osuman heti muutaman minuutin pelin jälkeen. Trion ilta olikin lopulta suuri menestys, kun sentteri iski kolme maalia ja molemmat laiturit kirjauttivat tileilleen pari syöttöpistettä.

Kiinalaisjoukkue hallitsi ottelun laukausutilastoa jokaisessa erässä. Jokerit onnistui kuitenkin painelemaan toisessa erässä jo kolmen maalin karkumatkalle. Kunlun Red Stars kiri päätöserässä vielä pari kertaa, mutta ei päässyt enää maalia lähemmäs. Osansa teki muutaman loistotorjunnan lopussa tehnyt maaliahvati Ryan Zapolski, joka tosin päästikin yhden helpon taakseen.

Isäntienkin riveissä oli sunnuntaina Mannisen tehoihin vastannut maalitykki, kun Drew Shore teki joukkueensa kaikki osumat.

– Saatiin peliin hyvä startti ja oltiin heti alusta saakka valmiita pelaamaan. Avauserässä meillä oli omat vaikeat hetket, mutta niistä selvittiin. Toinen erä oli meiltä hyvä ja olimme tehokkaita. Kolmannessa erässä vastustaja sai kurottua eroa, mutta ihan tyylikkäästi hoidettiin homma. Hieno voitto ja tärkeät pisteet meille, Jokereiden sankari Manninen summasi.

– Pelattiin aika tylyä vieraspeliä. Tehtiin tänään paikoista tehokkaasti maalit ja "Zapo" oli maalissa loistava.

Manniselle hattutemppu oli KHL-uran ensimmäinen. Samalla hän rikkoi 40 pisteen rajapyykin.

– Ensimmäiseen maaliin Nicklas (Jensen) teki hienon esityön, toisessa Steve (Moses) antoi upean syötön ja kolmannessa (Karl) Stolleryltä hyvä veto viivasta, joka oli helppo ohjata sisään. Ketjun peli toimi tänään hyvin, sentteri hymyili.

Jokerit pyrkii pysymään vieraskiertueellaan Suomen ajassa, mutta nyt joukkue on ruuvannut kelloja pari tuntia. Silti tositoimet heti aamusta ovat hieman erikoisia.

– Hyvältä tuntui kropassa pelata. Aikataulujen osalta kaikki on pyritty tekemään helpoksi. En muista milloin olisin viimeksi näin aikaisin pelannut. A-junioreissa alkoi pelit joskus klo 12, Manninen hymyili.

» Lähetä palautetta toimitukselle