Jokerit nujersi Vitjazin – ykkösketju jälleen liekeissä

KHL / Raportti
Jesse Joensuu oli vahvasti esillä keskiviikon mittelössä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtasi keskiviikkona kotiareenallaan Miro Aaltosen ja Joni Ortion edustaman Vitjaz Podolskin. Suomalaisseura vei lopulta kamppailun omiin nimiinsä 4–1-numeroin. Erityisen ansiokkaasti pelasi Jokereiden ykkösnyrkki, joka vastasi joukkueen kolmesta maalista.

Ottelun alkupuoli sujui melko tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue saanut selkeästi otetta pelistä. Jokerit laukoi venäläisjoukkuetta hanakammin, mutta vieraiden maalilla Joni Ortio otti koppeja varman oloisesti. Myös Vitjaz sai aikaan hyökkäyspään pyörityksiä, mutta huippupaikkoja ei päässyt syntymään.

Ensimmäisen erän lopulla Jokerit pääsi kahdesti peräjälkeen pelaamaan ylivoimaa, mutta tulosta ei vieläkään syntynyt. Kiekot päätyivät joko plekseihin tai Ortion hanskaan. Erätauko alkoi tasatilanteessa ilman tehtyjä maaleja.

Toisen erän alkuminuutit olivat Vitjazin hallintaa, mutta pelin henki kääntyi pian helsinkiläisille. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin neljän minuutin jälkeen, kun Jesse Joensuu nosti pelivälineen verkkoon maalin edestä.

Myöhemmin erän puolivälissä myös vieraat pääsivät maalin makuun kapteeni Denis Kokarevin osumalla. Vaikka tuloksen puolesta peli näytti tasaiselta, Jokerit oli vahvasti niskan päällä, ja vei esimerkiksi laukaukset numeroin 15-6.

- Toinen erä oli meiltä hyvä. Pystyimme antamaan hyvin painetta ja pyörimään vastustajan päädyssä, Joensuu tiivisti.

Työ palkittiin päätöserässä

Kotijoukkue sai viimeiseen erään unelma-alun, sillä heti ensimmäinen kuti upposi Ortion selän taakse. Maalista vastasi ykkösnyrkin laitahyökkääjä Brian O'Neill. Yleisesti ottaen erä oli melko tasaväkinen, ja kummallakin joukkueella oli omat paikkansa.

Jokerit karkasi kuitenkin kahden maalin päähän John Normanin ylivoimakudilla. Maali oli ruotsalaiselle kauden seitsemäs. Vieraat saivat mahdollisuuden tulla maalin päähän kuudella neljää vastaan, kun Viktor Lööv lähti istumaan huitomisjäähyään. Vitjazin viimeisetkin toivonrippeet karisti Mika Niemi, joka tinttasi kiekon tyhjiin.

- Kolmannessa erässä pystyimme pelaamaan aika järkevästi. Emme antaneet niille turhaan paikkoja, sen jälkeen kun saimme johtoaseman, kertoi joensuu.

- Hyvä ja tasapainoinen peli meiltä. Aloitimme vahvasti ja vaikka emme saaneet tulosta kahteen ensimmäiseen erään, niin aika vähissä oli vastustajan maalipaikat. Joukkue jaksoi tehdä kärsivällisesti töitä, ja se palkittiin komannessa erässä maalien muodossa. Olen tyytyväinen ja ylpeä tästä joukkueesta, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi.

Erityisen pirteästi pelasi Jokereiden ykkösnyrkki, O'Neill – Norman – Joensuu, joista jokaiselle kirjattiin maali mieheen. Joensuun mukaan ketjukavereiden tehoilu piristää omaakin peliä kummasti.

- Tottakai se vaikuttaa itseluottamukseen, jos saa tehopisteitä ja maaleja. Esimerkiksi viime pelissä O'Neill sai kaksi syöttöä ja Norman kaksi maalia. Oli todella kivaa pelata, kun tiesi, että jätkillä on hyvä fiilis, ja sitten sain itsekin vielä kolmanteen erään maalin. Kun joku ketjukavereista onnistuu, siitä saa itsekin samaa virtaa.

Faneilla juhlailta

Jokereiden kannattajayhdistykset Eteläpääty ja Old Chiefs viettivät ottelussa 10-vuotissyntymäpäiviään. Marjamäki oli iloinen, että Jokerit pystyi tarjoamaan fanien juhlaillalle voitokkaan lopun. 

- Oli upeaa, että pystyimme kannattajien edessä pelaamaan noin hyvän pelin ja saamaan voiton aikaiseksi, jokerivalmentaja kommentoi. 

Seuraavaksi Jokerit matkustavat kolmen ottelun vieraskiertueelle. Tositoimiin narripaidat pääsevät lauantaina, kun vastaan luistelee Neftehimik Nizhnekamsk. Joensuun suosikkikaupunkeihin ei lauantain kohde kuulu. 

- Nizhnekamsk ei ole ehkä niitä kauneimpia kaupunkeja, mutta onneksi pääsemme sieltä aika nopeasti Kazaniin. Viimeinen paikka on Nizhni Novgorod. Siinä on kaksi hyvää kaupunkia.

» Lähetä palautetta toimitukselle