Jokereille voitot tuplaotteluista – Vitjaz Podolskin pudotuspeliputki päätökseen

KHL / Raportti
Jānis Kalniņš torjui Jokereille voiton illan ottelusta. Voitto oli Kalniņšille tärkeä, sillä edellisestä torjutusta voitosta ehti vierähtää lähes kuukausi.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lähtökohdat illan peliin eivät paljoa eilisestä muuttuneet. Vitjaz Podolskilla oli pakkovoiton paikka, jotta unelma pudotuspeleistä ei karkaisi ulottumattomiin. Jokerit oli kuitenkin jälleen niukasti parempi 3–2 ja Vitjaz jäi siten pudotuspeleistä ulos.

Jokerit teki pieniä muutoksia kokoonpanoon Jānis Kalniņšin palattua maalinsuulle ja muutamien pelaajien noustua kokoonpanoon eilisen lepovuoron jälkeen. Vitjazin joukkueessa oli vain yksi muutos ja joukkueen syömähammas eli ensimmäinen hyökkäyskenttä pysyi ennallaan viime kaudella Raumalla pelanneen Justin Danforthin johdolla.

Ottelu lähti tunnustellen käyntiin. Vierasjoukkue pyrki viemään kiekkoa Jokereiden maalia kohti, mutta tietty pakkovoiton tunnelma oli nähtävissä heti ottelun alkumetreiltä lähtien. Vieraiden ykköskenttä pääsi kuitenkin luomaan huipputontin, kun Mattias Tedenby pääsi pelaamaan Danforthin puolittaiseen läpiajoon ja kiekko kimposi lopulta raudoista ulos. Jokerit kuitenkin pystyi pyörittämään peliä ja näytti jatkavan siitä, mihin se eilen jäi.

Vaikka kotijoukkueen ylivoima ei tuottanut kunnollisia maalipaikkoja, syntyi avausmaali kuitenkin viitisen minuuttia ennen erän loppua. Maalintekijänä kunnostautui Jordan Schroeder, joka nousi kauden 16. osumallaan sisäisen maalipörssin kärkeen yhdessä Nicklas Jensenin kanssa.

Liian paljon alivoimaa

Jokerien sisääntulo oli hyvä myös toiseen erään, ja joukkue pääsi myös ylivoimalle. Vitjaz ei päässyt pelin päälle ja luovuutta sekä rentoutta puuttui pelistä.
Jensenin hieman turhahko jäähy kuitenkin kostautui ja valkopaidat pääsivät iskemään tasoituksen ylivoimalla. Kiekko löysi tiensä maaliin Danila Moiseyevin mailasta.

Vieraat pääsivät Jokereiden käytösrangaistuksen vuoksi jatkamaan ylivoimalle ja ylivoima myös otti tuulta siipiensä alle. Vitjaz käänsi ottelun itselleen Tedenbyn iskettyä maalin takatolpalta. Jokereiden jäähymääristä on ollut aiemminkin puhetta ja nyt kaksi perättäistä turhaa jäähyä kostautuivat ja käänsivät pelin.

Vitjaz pääsi hetkeksi pelin päälle vahvemmin, mutta Jokerit pystyi ottamaan hallintaa uudelleen itselleen, ja kiekko pyörikin jo Anton Todykovin vartioiman maalin maaliviivalla. Jokerit tarjosi myös ylivoimamahdollisuuden vieraille, mutta Julius Junttila sen sijaan iski alivoimalla kauden kolmannen maalinsa ja Jokereiden jo yhdeksännen alivoimamaalin vain kahdeksan sekuntia ennen toisen erän loppua. Brian O'Neillin vahva peli sai jatkoa, kun hän saalisti jo illan toisen syöttönsä.

Vitjaz pudotuspelien ulkopuolelle, Jensenille tärkeä maali

Viimeinen kolmannes ottelusta lähti käyntiin tasaisissa merkeissä, kun Jokerit pelasi eilisen pelin jälkeen löydetyllä itseluottamuksella, ja Vitjaz pyrki kaivamaan pisteitä pitääkseen unelman elossa. Vitjaz on kuitenkin ollut lähes koko kauden ohuen kärjen varassa, sillä materiaali ykköskentän ulkopuolella ei ole muutamia välähdyksiä lukuun ottamatta säväyttänyt.

Jensen ei kuitenkaan kauaa antanut Schroederin jakaa piikkipaikkaa maalipörssissä, sillä tanskalainen löysi ylivoimalla tyhjän kolon ja iski kiekon varmasti maaliin. Jensenin herääminen on Jokereille lähes elintärkeää miettiessä seuraavia otteluita ja pudotuspelejä.

Vitjaz yritti vielä ilman maalivahtia ja se sai vielä minuutin ennen pelin loppua ylivoimamahdollisuuden. Jokerit kuitenkin voitti ottelun eikä Vitjaz pystynyt saavuttamaan pudotuspelipaikkaa tällä kaudella, sillä Spartak Moskova voitti aiemmin tänään.