Jokereille viimein kotivoitto

KHL / Raportti
Peter Regin palasi kaukaloon tehokkaana. (arkistokuva)
Kuva © Joonas Kämäräinen
Viisi edellistä kotipeliään hävinnyt Helsingin Jokerit otti viimein voiton kotiareenallaan, kun Vitjatz kaatui lukemin 5-1. Samat joukkueet kohtaavat uudestaan jo huomenna tiistaina.

Isännät veivät parin ensimmäisen erän alkuja, mutta eivät saaneet monta huippupaikkaa ja maalitkin jäivät vähiin. Vieraat pystyivät rytmittämään peliä erien lopuissa ja olivat hyvin mukana pelissä päätöserään saakka.

Avauserässä Jokerit meni johtoon, mutta aivan erän lopussa Vitjatzilla oi loistava paikka tasoittaa pitkällä kahden miehen ylivoimalla. Jokereiden alivoima oli kuitenkin hyvä sekä uhrautuva ja maalivahti Samuel Jukuri torjui hyvin.

Toisessa erässä koko illan ahkerasti laukonut Jordan Schroeder vei isännät jo parin maalin karkumatkalle, mutta vieraat kirivät ylivoimamaalilla.

- Avauserässä tapettiin kahden miehen alivoimaa melkein kaksi minuuttia, se auttoi voittamiseen. Ylivoimalla oli mahdollisuus ratkaista peli, mutta kokoonpanot ovat vaihtuneet paljon, eikä sitä ole ehditty harjoitella tarpeeksi. Siinä pitää valmennuksen auttaa vielä pelaajia, jokeriluotsi Lauri Marjamäki kertasi.

Viimeiseen kolmannekseen lähdettiin Jokereiden 2-1-johdossa. Erän puolivälissä Jokerit onnistui kahdesti ja peli ratkesi. Lopussa isäntäjoukkue pystyi lepuuttamaan parhaita pelaajiaan jo tiistaina koittavaa uusintaottelua varten.

Peter Regin palasi maanantaina kaukaloon loukkaantumisensa jälkeen. Entinen kapteeni oli joukkueensa parhaimmistoa sekä kiekollisesti että myös alivoimapelissä.

- Oli mukava tulla takaisin kehiin. Olin poissa viisi viikkoa, ja nyt olen luistellut pari viikkoa. Vähän oli hankaluuksia saada jalat liikkeelle, mutta onneksi sain tehtyä maalin heti alussa, Regin hymyili pelin jälkeen.

- Hyviä asioita oli paljon. Regin tuli takaisin ja onnistui heti. (Niklas) Friman(Jonathan) Pudas -parilta tauon jälkeen hyvä esitys. Tästä on hyvä lähteä huomista kohti, Marjamäki suitsutti.

Vitjatzin mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan alkavat olla todella ohuet. Joukkueella on kolme peliä jäljellä ja kolme pistettä matkaa kahdeksatta sijaa pitävään Moskovan Spartakiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle