TsSKA antoi Jokereille oppitunnin pelin kokonaiskuvasta

KHL / Raportti
Jokerit ei nöyristellyt huippukamppailussa Moskovan TsSKAa, mutta vieraat veivät kuitenkin voiton.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Pitkän tauon jälkeen Jokerien maalia vartioinut Janis Kalnins kokosi itsensä avausminuutin shokin jälkeen, mutta Jokerit hävisi lopulta lukemin 2–4 TsSKA Moskovalle.

Anton Slepyšev iski TsSKAn ja ottelun avausosuman pelikellon näyttäessä aikaa 00:57, mutta pienten käynnistymisvaikeuksien jälkeen Jokerit tasoitti ottelun viiden minuutin jälkeen Jesse Joensuun ohjatessa David Skleničkan laukauksen maaliin.

Avauserän loppua kohden kotijoukkue sai koneitaan kunnolla käyntiin ja viime ottelussa lepovuorossa ollut Eeli Tolvanen järjesti röyhkeällä nousullaan moskovalaisille toisen erän alkuun kahden miehen alivoiman.

Helsinkiläisten kauden ensimmäinen kahden miehen ylivoima ei tuonut tulosta hyvistä tilanteista huolimatta. Toisen erän toinen ylivoimakerta nosti Jokerit ensimmäistä kertaa ottelussa johtoasemaan 27. minuutilla Veli-Matti Savinaisen mailan ollessa Mikko Lehtosen laukoman kiekon reitillä maalia kohti mennessä.

Loppuerässä pelikatkojen määrä ei kuitenkaan laskenut intesiteettiä ja kaukalossa nähtiin paljon puhdasta kamppailupelaamista, mutta myöskin jäähyboksin ovea kulutettiin kummankin joukkueen osalta.

Viimeinen kaksikymppinen käynnistyi vieraiden vahvalla otteella ja tasoitusosumalla, jonka  laukoi tarkasti Sergei Andronov. Tasoituksen jälkeen helsinkiläisjoukkue alkoi paineistamaan paremmin ja luomaan hyviä hyökkäyksiä, mutta terävyys tilanteissa ei ollut tarpeeksi jämptiä.

Ratkaisu nähtiin Jokerien huolimattoman puolustuksen jälkeen muutama minuutti ennen loppusummeria, kun moskovalaisrykmentin Andrei Svetlakov laukoi vaivattomasti maalin edestä kiekon verkkoon. Kotijoukkue haki maalin jälkeen tasoitusta ilman maalivahtia, mutta vieraat kaunistelivat lukemiksi kolme sekuntia ennen loppua lukemiksi 2–4 Dmitri Samorukovin purkaessa kiekon suoraan tyhjään maaliin.

Tilastollisesti sarjan parasta alivoimaa pelaava helsinkiläisseura ei nöyrtynyt heikkoja tilastoja paremmalta vaikuttavan moskovalaisryhmän ylivoimakerroilla.

Ottelun alkuninuuteilla vaikutti taiston kääntyvän helpohkosti vieraille, mutta isäntäjoukkue Jokerit tappiosta huolimatta esitti kohtuullisen näytöksen tasokkaassa ottelussa Kalninsin torjuessa moskovalaisten 31 laukausta.

Seuraavaksi helsinkiläiset lähtevät kolmen ottelun vieraskiertueelle ja moskovalaiset kohtaavat kahden päivän kuluttua Helsingin reissusta Riian Dinamon Latviassa.