Viritetty Traktor kurvasi Jokereiden ohi päätöserässä

KHL / Raportti
Kosov viiletti loistavassa vireessä Helsingissä.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Traktor Tšeljabinsk otti neljännen voiton putkeen kaatamalla Helsingin Jokerit kolmannen erän pikamaaleilla lukemin 3–1. Loka-marraskuun aikana Traktor on kärsinyt ainoastaan kolme tappiota ja maanantain voitolla joukkue nousi KHL:n itäisessä konferenssissa kolmannelle sijalle.

Traktor Tšeljabinsk haki KHL-historian ensimmäisen voiton Helsingistä kaatamalla Jokerit maanantai-illan taistossa selvin lukemin 3–1.

Traktorin voittomaalin kolmannen erän puolivälissä iski Jaroslav Kosov. Jokereiden ainokaisesta vastasi Jesse Joensuu toisessa toisessä.

Vieraiden maalilla KHL:ssä debyyttikauttaan pelaava Roman Will torjui 25 kertaa voiton eteen.

Jokereilta vahvaa pelaamista ennen kolmannen erän nukahdusta

Helsingin Jokerit oli ottelussa hallitsevampi osapuoli ensimmäiset 48 minuuttia. Ottelun pelillinen anti ei kuitenkaan jää historian kirjoihin legendaarisimpina KHL-taistoina, mutta kokonaisvaltaisesti kotijoukkue määräsi pelin tahtia.

Jokereilta viimeistely kuitenkin ontui, mutta joukkue pääsi ottelussa johtoon toisen erän puolivälissä, kun Brian O'Neillin laukaus päätyi Iiro Pakarisen ohjauksesta Joensuun jalan kautta ohi Willin.

Jokerit aloitti kolmannenkin erän vahvasti, mutta ajassa 48.53 Traktor nousi tasoihin Stanislav Garejevin laukauksella. Traktorin voittomaali syntyi reilua minuuttia myöhemmin Kosovin puolittaisesta läpiajosta Mikko Lehtosen ja Jonathan Pudasin seuratessa maalia vierestä.

Ottelun loppulukemat 3281 katsojan edessä iski Vjatšeslav Osnovin ajassa 51.32.

Jokereiden kausi jatkuu keskiviikkona kotiottelulla Kunlun Red Staria vastaan. Traktor jatkaa matkaansa Pietariin SKA:n vieraaksi.