Veli-Matti Savinainen ratkaisi isot pisteet Jokereille

KHL / Raportti
Veli-Matti Savinainen nosti kauden maalisaldonsa jo yhdeksään osumaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen

KHL:n läntisen konferenssin kärkisijoista taisteleva Helsingin Jokerit kaatoi Traktorin tiistaisessa kotiottelussaan lukemin 3–2. Vaikean ottelun ratkaisi kaksi maalia iskenyt Veli-Matti Savinainen. Savinainen iski tämän kauden kahdessa runkosarjaottelussa Traktoria vastaan yhteensä neljä maalia.

Jokereiden maalilla Janis Kalnins torjui voiton eteen 24 kertaa ja otti kauden 32. voittonsa.

Ensimmäisessä erässä oli vauhtia, mutta maalit odottivat toiseen erään

Ottelun avauserä oli todella vauhdikas, vaikka maaleja ei nähnytkään. Traktor aloitti ottelun vahvasti, mutta Jokerit otti pelin haltuunsa erän vanhetessa. Muun muassa puolustaja Mikko Lehtosella oli huippupaikka ohittaa Stanislav Galimov aivan erän loppuhetkillä, mutta KHL:n puolustajien pistekärki ei onnistunut tässä.

Toisessa erässä nähtiin vauhtia ja verkko heilui kolmesti

Helsingissä ottelun toinen erä tarjosi todella yleisöystävällistä jääkiekkoa. Vauhtia riitti ja molemmat joukkueet hyökkäsivät todella energisesti kohti vastustajan maalia.

Traktor siirtyi ottelussa johtoon, kun toista erää oli pelattu 53 sekuntia. Jaroslav Kosov iski kiekon ohi Kalninsin.

Janis Kalnins pelasi kauttaaltaan vahvan ottelun Jokereiden maalilla.

Jokerit nousi tasoihin viitisen minuuttia myöhemmin, kun Savinainen iski ylivoimalla maalin edustalta illan ensimmäisen osumansa.

Kotijoukkue otti ottelussa hallinnan tasoitusmaalin jälkeen, mutta vieraat siirtyivät erän puolivälin jälkeen jälleen johtoon, kun joukkueen paras maalintekijä Lukas Sedlak ohjasi kiekon ohi latvialaismaalivahdin.

Lehtonen kasvatti pistesaldoaan kolmannessa erässä

Jokerit lähti kolmanteen erään hakemaan tasoitusta kovalla paineella. Kotijoukkue haki pitkään maalia, mutta sai palkinnon reilut kahdeksan minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Lehtonen syötti pelasi kiekon keskisektoriin Marko Anttilalle, joka ohitti maalille loukkaantumisen takia vaihdetun Ivan Fedotovin.

Kotijoukkue iski voittomaalin vielä alivoimalla kolmannen erän lopulla, kun Savinainen iski illan toisensa ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Brian O'Neillin loistavasta syötöstä.

Traktorin kausi päättyy runkosarjaan, mutta Jokerit jatkaa taisteluaan KHL:n läntisen konferenssin kärkisijoista. Narripaidat matkaavat torstaina Jekaterinburgiin Avtomobilistin vieraaksi ja Traktor kohtaa seuraavassa ottelussaan lauantaina Kunlun Red Starin kotijäällään.