Kalle Kossila masensi Traktor Tšeljabinskin – Jokerit onnistui kotiavauksessa

KHL / Raportti
Kalle Kossilan kenttä oli ottelun parasta antia.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerien kotiavausta todistaneet katsojat saivat kokea Iiro Pakarisen show’n otelun avauserässä ja Kalle Kossilan näytöksen ottelun lopussa. Jokerien otteita leimasi vielä epävarmuus, mutta voitto heltisi jatkoajan jälkeen 5–4 -lukemin.

Jokerit hävisi kauden kaksi ensimmäistä kamppailua, joten ensimmäisessä kotiottelussa helsinkiläisseuralla oli tavoitteena korkata voitto- sekä pistesarake. Jokerien ja Traktor Tšeljabinskin välinen kamppailu päättyikin kotijoukkueen juhliin jatkoajan jälkeen 5–4 -lukemin.

Vauhdikkaassa avauserässä Jokerit avasi ottelun maalihanat tyhjyyttään kumisevassa areenassa illan ensimmäisellä ylivoimalla, kun Iiro Pakarinen laukoi kiekon maaliin ohi Roman Willin. Pakarisen osuman jälkeen ottelu eteni aaltoilevasti ja areenan jäätä korjailtiin pienen hetken kesken avauserän. Pakarisella oli ylivoimakuvioissa kaverit kunnossa ja hän laukoi joukkueen toisenkin osuman ylivoimalla erän loppuhetkillä.

Tšeljabinskissa pelaava Teemu Pulkkinen jäi avauserässä joukkueensa tavoin Helsingin kirkkaissa valoissa isäntien jalkoihin muutamia hyviä tilanteita lukuunottamatta. Ottelun edetessä vierasjoukkue paransi otettaan.

– Tosi huono erä meiltä, jäi jalat jonnekin, kommentoi Pulkkinen avauserää tv-haastattelussa.

Toinen erä käynnistyi avauserän kaltaisesti. Kalle Kossila tykitti KHL-uransa avausmaalin isäntien kolmannella ylivoimalla. Tämän jälkeen Jokerit höllensi kaasua, mutta kuitenkin piti ottelun hallinnan itsellään.

– Ylivoimaa yksinkertaistettiin viime otteluista, se toimi, kehui Pakarinen Jokerien parantunutta ylivoimaa tv-haastattelussa toisella erätauolla.

Kossilan maalin jälkeen kummallakin joukkueella oli omat paikkansa pullistella maaliverkkoa. Vitali Abramov käytti helsinkiläisryhmän vaihtovirheen hyväkseen tehden kavennusosuman helpohkosti. Maali oli Abramoville KHL-uran ensimmäinen.

Kolmas kaksikymppinen alkoi trillerimäisesti vieraiden toisella osumalla, jonka viimeisteli Andrei Stas. Marko Anttila kuitenkin huudatti hetki Stasin osuman jälkeen kotiyleisöä. Anders Lindbäckin otteet olivat kauden ensimmäisestä ottelusta parantuneet ja ruotsalaisvahti antoi oman osuutensa isäntien voittomahdollisuuksiin.

Varsinaisella peliajalla nähtiin vielä kaksi maalia, joista vastasivat vierailijoiden Tomáš Hyka komealla kuviolla. Pulkkinen kauniilla laukauksella, Lindbäckillä oli luistinongelmia erän puolenvälin tienoilla ja Janne Juvonen teki teränvaihdon ajaksi KHL-debyyttinsä.

Tasainen ottelu eteni jatkoajalle, jonka Kossila ratkaisi komealla ratkaisulla jatkoajan avausminuuteilla.

Jokerien kausi jatkuu torstaina Kunlun Red Starin vieraana ja Traktorin vieraskiertue jatkuu Dinamo Riian vieraana tulevana keskiviikkona.