Scandinavian Hunks varasti ottelutapahtuman Helsingissä - Jokerit tyylitteli kaksi pistettä

KHL / Raportti
Steve Moses iski kauden 12. osumansa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Paljon oli tapahtumaa kaukalon ulkopuolella. Kaukalossa nähtiin Jokereilta suvereeni esitys. Torpedo kaatui 4–2.

Naisia oli houkuteltu perjantai-illaksi kiekkopeliin Ilmalan areenan lehtereille "Ladies' night" -teemapelillä. Itse ottelu Jokereiden ja Torpedo Nižni Novgorodin välillä ei tarjonnut paikalle saapuneille naisihmisille välttämättä merkittäviä klassikkohetkiä, mutta itse ottelutapahtumassa kyllä yritystä riitti.

Haasteitakin tosin oli. Ennen ottelua Maamme-laulu tyssäsi kuin seinään ennen aikojaan, mitä yleisö jäi hieman äimistelemään. Kertosäe jäi toistamatta. Jokeritenoria Pekka Kuivalaista olisi kaivattu siniselle matolle mikrofonin äärelle.

Ottelun aikana Jokereiden fanipäädyn puoleisen maalin kanssa oli yllättäviä vaikeuksia, mikä välillä venytti katkoja.

Joka tapauksessa ruusuja ja erinäköisiä palkintoja jaeltiin tämän tästä katsomossa istuneille naisille. Jokereiden omistajan Hjallis Harkimon pojan Joel Harkimon seurustelukumppani Janni Hussi toimi jonkinlaisena ottelutapahtuman emäntänä ja oli ahkerasti mikorfonin äänessä, kun ottelussa oli pidempiä mainoskatkoja. Aavistuksen liian ripeään tahtiin puhetta mikrofoniin tuottaneen Hussin puheesta ei tosin meinannut saada areenan lehtereillä selvää.

Showtanssiryhmä Scandinavian Hunks, joka oli otteluun tuotu eritoten naisia viihdyttämään, pysttteli vielä parrasvalojen ulkopuolella ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen atleettiset miehet astuivat ottelutapahtumassa näkyvään rooliin. Oli tanssiesitystä niin jäällä kuin tanssilavalla. Paitoja riisuttiin ja muskeleita esiteltiin.

Kun vielä Amanda Harkimo piti ottelun aikana tuttuun tyyliin bassojytinää hallissa yllä, oli ottelun aikana show taattu. Pelin jälkeen oli lisäksi luvassa vielä Irinan live-esiintyminen areenan uumenissa. Huh huh.

Scandinavian Hunks viiletti myös jäällä.

Jokerit palasi voittojen tielle

Kaikkea oheishässäkkää riitti, mutta pelattiin Ilmalassa toki jääkiekkoakin.

Jokerit pelasi vakuuttavasti, eikä jättänyt mitään spekuloinnin varaa. Voitto kirjattiin 4–2-lukemin. Jokerit oli esiintynyt kotiyleisönsä edessä kehnosti ennen perjantaita, mutta nyt se tarjosi dominoivan esityksen Helsingissä. Jokerit oli ennen perjantaita hävinnyt neljä viimeisintä kotiotteluaan.

Voiton ja vakuuttavan esityksen lisäksi kaukalossa ihmeteltävää tarjoili ainakin Torpedon maalivahti Barry Brust, joka päätti kolmannessa erässä lähteä muina miehinä kulmakamppailuun mukaan. Seurauksena oli Brustille kahden minuutin jäähy, jonka siivittämänä Jokerit ratkaisi pelin.

Helsinkiläisten kannalta tosin homma näytti vaikealta ottelun alussa, kun Torpedo pyyhälsi 1–0-johtoon viiden minuutin pelin jälkeen.

– Tänään oli hyvä suoritus siihen nähden, että vastustaja teki ensimmäisen maalin. Siitä ei lannistuttu, vaan pelattiin erinomaisesti ensimmäisen erän viimeinen kymppi, Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki kiitteli.

Sakari Manninen ja Karl Stollery iskivät avauserässä parin minuutin sisään kiekon maaliin, ja Jokerit kampesi 2–1-johtoon.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta Jokerit pysyi pelin päällä. Torpedo ampui erän aikana vain kolmesti.

Kotijoukkueen hallinta toi tulosta vielä päätöserässä kahdella maalilla. Steve Moses iski heti ylivoiman päättymisen jälkeen, ja John Norman ylivoimalla Torpedon maalivahti Brustin otettua jäähyn.

Jokereiden päävalmentaja Marjamäki olikin erityisen tyytyväinen siihen, että ylivoimapeli lähti rullaamaan.

– Kaksi äärimmäisen tärkeää ylivoimamaalia, vaikka sitä yhtä ei ylivoimamaaliksi laskettukaan. Viime pelissä oli vaikeuksia ylivoiman kanssa. Nyt työ palkittiin, hän sanoi.

Jokereiden Nicklas Jensen venytti pisteputkeaan peräti 11 otteluun, sillä hän sai syöttöpisteen Mosesin osumaaan.

Torpedo kavensi viimeisellä minuutilla, mutta minkäänlaista uskottavaa kirivaihdetta ei vierailta nähty.

Jokerit pelaa seuraavat seitsemän peliään vieraskaukalossa. Runkosarjaa on helsinkiläisillä jäljellä vielä kymmenen ottelua, ja joukkue on tarraamassa vahvasti kiinni kotiedusta pudotuspeleihin.