Jokereiden ote kesti vain puoli peliä

KHL / Raportti
Sami Lepistö pohjusti kaksi jokerimaalia.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelasi lauantai-illan taistossa avauspuolikkaan mainiosti, mutta toinen 30 minuuttinen meni surkeasti. Isäntien 3-1-johto suli, ja lopulta Torpedo kampesi voiton jatkoajalla.

Viime aikoina hyvin pisteitä haalinut Jokerit lähti kamppailuun Torpedoa vastaan pirteästi. Isännät vyöryttivät peliä ja saivat jatkuvasti pitkiä hyökkäyksiä vieraspäätyyn.

Jokereiden hyvää otetta ei poistanut edes vieraiden iskemä ylivoimaosuma, joka lurahti Antti Niemen taakse luvattoman helposti. Helsinkiläiset jaksoivat pyörittää omaa peliään ja nakuttelivat myös maaleja. Ennen ottelun puoltaväliä Jokerit oli jo 3-1-johdossa.

Toisessa erässä isäntien paketti alkoi kuitenkin rakoilla ja Torpedo onnistui saamaan useita läpiajoja ja ylivoimahyökkäyksiä. Avausmaalin jälkeen itsensä koonnut Niemi piti kuitenkin isännät johtoasemassa.

Päätöserässä Jokerit oli entistä enemmän pinteessä, eikä isäntäjoukkue päässyt käytännössä lainkaan hyökkäämään. Kuvaavaa on, että kahdessa jälkimmäisessä erässä Jokerit sai vain kahdeksan laukausta Torpedon maalia kohden, mutta vieraat tykittivät 23 kertaa. Venäläisjoukkueen hyvä paine tuotti myös tulosta, kun se painoi pelin tasoihin. Jatkoajalla Torpedo jatkoi hallintaansa ja iski ansaitusti voitto-osuman.

- En todella osaa sanoa mitä tapahtui. Alku oli hyvä ja meininki sellainen kuin pitääkin. Toisessa erässä pelasimme typerästi ja tuli läpiajoja sekä ylivoimahyökkäyksiä, mutta Niemi piti meitä pystyssä. Sitten lopussa huono pelaaminen kuitenkin kostautui, Jokereiden kaksi viimeistä maalia hienoilla syötöillään pohjustanut Sami Lepistö pyöritteli.

Vieraiden valmennus näki voiton syyn Torpedon vauhdin lisäämisessä.

- Kaksi ensimmäistä erää oli meiltä heikohkoa, kun Jokerit liikkui hyvin ja oli pelin päällä. Kolmannessa halusimme lisää pelinopeutta ja saimme paikkoja, joista onnistuimme tekemään maalit, kertasi Jokereissakin pelaajaurallaan kiekkoillut Torpedo-luotsi David Nemirovsky.

Jokereilla ei yhtään ylivoimaa

Jokereiden valmentaja Lauri Marjamäki oli ottelun jälkeen pettynyt herpaantuneeseen otteeseen ja menetettyyn johtoasemaan.

- Ensimmäiset 30 minuuttia olivat ihan laadukasta peliä, mutta ei se tässä sarjassa riitä. Toisen erän loppu oli tdella huono ja siinä tuli pari läpiajoa. Kolmannen alussa näytti, että pääsemme vielä peliin ja oli paikat iskeä 4-1:een, Marjamäki huokasi.

Vaikka vierasjoukkue oli alussa kovan paineen alla, ei se sortunut jäähyilyyn. Jokerit otti puolestaan kolme jäähyä, joiden aikana Torpedo iski kahdesti.

- Tämä oli ensimmäinen ottelu, kun emme saaneet yhtään ylivoimaa. Olemme saaneet muutenkin toiseksi vähiten ylivoimia, ehkä se kertoo jotain meidän hyökkäyspelistämme, jokeriluotsi pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle