Yksi vahva erä ei pelastanut Jokereita – “Kun pitäisi parantaa, me huononnamme”

KHL / Raportti
Moskovalaiset juhlivat tiistaina Helsingissä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit kohtasi tiistaina kotonaan Oleg Znaroksin luotsaaman Moskovan Spartakin. Kotijoukkue taipui lopulta 3–2-tappioon, ja samalla katkesi kahdeksan ottelun mittainen pisteputki. Jokereiden molemmat maalit olivat Peter Reginin käsialaa.

Jokereilla oli peliin lähdettäessä meneillään kahdeksan ottelun pituinen pisteputki. Kahdessa edellisessä pelissä joukkue oli kuitenkin kärsinyt jatkoaikatappion. Jokerit majaili ennen ottelua läntisen konferenssin kuudennella ja Spartak seitsemännellä sijalla.

Jokerit oli aiemmin samana päivänä purkanut hyökkääjä Matias Myttysen sopimuksen. Myttysen korvasi Aleksi Halme, joka on tällä kaudella kiekkoillut Kiekko-Vantaassa. Halme pelasi jo viime kaudella yhden pelin Jokereiden paidassa. Oliver Lauridsen palasi kokoonpanoon loukkaantuneiden listalta.

Peli alkoi melko tasaisissa merkeissä. Joukkueet saivat vuorotellen hyökkäyksiä aikaiseksi, mutta peli oli vielä melko kokeilevaa. Maalipaikoilla ei varsinaisesti mässäilty, mutta esimerkiksi Jesse Joensuulla oli pelin alussa oiva tilaisuus iskeä kiekko reppuun. 

Jokerit nousi 1–0-johtoon, kun vieraiden Patrik Hersley istui jäähyboksissa. Petri Kontiola pelasi kiekon Saku Mäenalaselle, joka lähetti sen kentän poikki, ja Peter Reginin tykki puhui. Osuma oli jokerikapteenille kauden neljäs. Reginin laukaus oli avauserässä Jokereiden viidestä laukauksesta ainoa, joka upposi verkkoon asti. 

Toiseen erään Jokerit lähti uudella ilmeellä.  Joukkue esiintyi pirteästi ja laukoikin jo selvästi hanakammin. Helsinkiläisille kirjattiin yhteensä 15 laukausta. Rangaistukset tekivät erästä rikkonaisen. Jokereille vihellettiin kolme kaksiminuuttista ja Spartakille kaksi, mutta ylivoimamaaleja ei syntynyt. 

Palkinto tuli erän lopussa vierasjoukkueelle, sillä aivan erän viimeisillä minuuteilla Spartak tuli tasoihin. Joukkueen hyökkääjä Ansel Galimov karkasi yksin isäntien puolustusalueelle ja ujutti kiekon maalivahti Janis Kalninsin ohitse.

– Toinen erä oli meiltä paras. Meillä oli laatupaikkoja laittaa peli pakettiin. Ylivoima oli toisessa erässä vähän pehmeää, emmekä päässeet tolppaa lähemmäksi, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi. 

Alkukauden vaikeudet takaisin?

Päätöserässä Spartak paineli yhden maalin johtoasemaan Artyom Fyodorovin maalilla. Erä oli kotijoukkueelta heikko, eikä toisessa erässä nähdystä otteesta ollut enää tietoakaan. 

Aivan pelin lopussa Spartak latoi vielä kolmannen maalin tyhjiin. Pian sen jälkeen Regin pamautti illan toisen täysosumansa. Loppulukemat jäivät 3–2:een. 

– Silloin, kun pitäisi parantaa, me huononnamme. Sellaista meillä oli alkukaudesta, ja nyt se on taas nostamassa päätään. Saimme vähän hommia raiteilleen ja taistelimme, mutta emme löytäneet oikeaa virettä, Marjamäki sanaili tuohtuneena. 

Vaikka Regin vastasikin joukkueensa molemmista osumista, ei se tanskalaista liiemmin hymyilyttänyt. 

– Meillä kaikilla on parannettavaa. Nyt pitää vain siirtyä eteenpäin ja pelata paremmin vieraskiertueella. Meidän on pelattava yhtenäisemmin. Lisäksi täytyy olla hereilla koko pelin ajan, ja välttää helppoja virheitä, Regin mietti ottelun jälkeen.

Kapteeni näki pelissä myös positiivista, ja lähetti erityiskiitokset maalivahtiosastolle. 

– Janis (Kalnins) pelasi mielestäni jälleen hyvin. Teimme muutenkin pelin aikana paljon asioita hyvin. Meidän vain täytyy jatkaa sitä koko 60-minuuttisen ajan, Regin kertoi. 

Seuraavaksi Jokerit matkustaa kolmen ottelun vieraskiertueelle. Ensiksi joukkue pelaa torstaina Moskovan TsSKA:ta vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle