Lauri Marjamäki ihmetteli Jokereiden heikkoa esitystä − "Ihme mysteeri"

KHL / Raportti
Moskovan Spartak nappasi Helsingistä täyden pistepotin 4−1-vierasvoitollaan.
Kuva © Emil Hansson
Viisaasti pelannut Spartak ansaitsi 4−1-voiton puolustamalla tiiviisti ja iskemällä omista paikoistaan tehokkaasti. Jokereiden peli ei toiminut halutulla tavalla, ja jäähyt vaikeuttivat helsinkiläisten pelaamista vain entisestään.

Jokereiden hyvä ottelun aloitus hukkui avauserässä kolmeen jäähyyn. Vieraiden ylivoimapelaamisen tiedettiin olevan hyvää, ja kertaalleen Moskovan Spartak onnistui Jokereita rankaisemaan.

Avausmaalin iski ylivoimalla ruotsalaispuolustaja Emil Djuse ja vain pari minuuttia tämän jälkeen iski Martin Bakoš vieraat jo 2−0-vierasjohtoon. Bakošille kiekon tarjoili harhasyötöllään Jokereiden Jakub Krejčík, joka ei kovan paineen alla pystynyt kiekkoa omille toimittamaan.

Peter Regin sai erän avauserässä kiekon pahasti kasvoihinsa ja poistuikin pukukoppiin paikattavaksi, mutta palasi normaalisti toiseen erään pelaamaan.

Jokerit joutui tekemään läpi ottelun rajusti töitä rikkoakseen Spartakin tiiviin keskialueen puolustuksen. Aina kun Jokerit sai hyvän vaihteen päälle, kariutui hyvä ote omaan jäähyyn. Kotijoukkue otti peräti kahdeksan kaksiminuuttista, joiden joukossa olivat niin hyökkäysalueen turhia jäähyjä kuin väärästä vaihdostakin tuomittu rangaistus. Paljon voi siis laittaa tappiossa myös helsinkiläisten huolimattomuuden piikkiin.

Jokerien toisen erän kavennus laiha lohtu

Toiseen erään Jokerit sai pelinsä jälleen kulkemaan, mutta joutui välillä ottamaan riskejäkin yrittäessään kavennusta. Tällainen nähtiin toisessa erässä tasavajaalla, kun Alex Grant menetti kiekon hyökkäysalueella ja avausmaalin iskenyt Djuse vapautti Maxim Tsyplakovin läpiajoon ja hän iski vieraat 3−0-johtoon.

Jokerit sai kuitenkin nopeasti kavennusmaalin ja pääsi jälleen peliin mukaan. Tämä oli Jordan Schroederin taidonnäyte: ensin hän riisti kiekon hyökkäykseen lähtevältä moskovalaispelaajalta ja sen jälkeen tarkalla laukauksellaan yllätti Julius Hudáčekin.

Schroeder ihmetteli pelin jälkeen joukkueensa heikkoa suoritusta.

− Normaalisti meidän viisikkopelaaminen on hyvällä tasolla, mutta jostakin syystä tänään se ei oikein toiminut. Tästä täytyy vaan oppia ja parantaa seuraavaan peliin, Schroeder kommentoi.

"Olisiko ollut jotakin mentaalipuolen juttuja?"

Päätöserässä Jokerit kyllä yritti kovasti maalintekoa ja pääsikin muutaman kerran hyvään maalintekopaikkaan, mutta kiekkoa se ei kuitenkaan ohi Dudáčekin enää saanut. Aivan erän avausminuutilla pääsi Marko Anttila alivoimalla läpiajoonkin, mutta tällä kertaa ei edes onni ollut myötä. Lopulta Spartak iski vielä kiekon tyhjään maaliin Bakošin lavasta katkaisten Jokereiden loppukirin.

Anttila olikin melkoisen turhautunut pelin jälkeen.

− Ei saatu kyllä tänään sitä, mitä haettiin. Olisiko ollut jotakin mentaalipuolen juttuja? Todella vaisu esitys meiltä. Aivan liikaa otettiin jäähyjä, Anttila manasi.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki pudisteli jo pelin aikana päätään ihmetellessään joukkueensa suorituksia. Vielä pelin loputtuakaan hän ei oikein osannut selittää, mistä heikko esitys johtui.

− Heikko esitys, iso mysteeri. Oltiin tänään jotenkin hitaalla ja otettiin tyhmiä jäähyjä. Pelivalmius oli todella heikkoa. Kyllähän tämä pistää mietityttämään, Marjamäki pohti.

− Jos saadaan yksi ylivoima, mutta ollaan seitsemän kertaa alivoimalla, niin ei siinä paljoa voi ketjujenkaan piikkiin laittaa. Meillä on toki viime aikoina ylivoimalla tullut paljon onnistumisia, mutta ensin tarvitsisi päästä ylivoimalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle