Jokerit palasi voittokantaan

KHL / Raportti
Steve Moses tykitti Jokereiden neljännen osuman.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Maanantain ottelulla ei ollut Jokereille mitään merkitystä, mutta helsinkiläisjoukkue intoutui kuitenkin taisteluun voitosta päätöserässä. Näyttävä viimeistely sekä hyvä alivoimapeli takasivat lopulta isännille täyden pistepotin.

Runkosarjan kallistuessa loppuunsa puuttui Jokereiden ja Spartakin kohtaamisesta se viimeinen palo. Yleisö sai kuitenkin nähdä komeita maaleja ja pelin lopussa voitosta taisteltiin jo kunnolla.

Jokerit aloitti pelin hyvin ja hallitsi alkua. Toisessa erässä vieraat kuitenkin ottivat hallinnan, kun Jokereiden paketti ei pysynyt enää niin hyvin kasassa. Vieraat kampesivatkin tappiosasemasta 3-2-johtoon parilla nopealla maalilla.

Helsinkiläisten ykköstykistö käänsi kuitenkin pelin isännille. Nicklas Jensen, Steve Moses ja alivoimalla kamppailun voittomaalin taituroinut Brian O'Neill iskivät maalin mieheen ja veivät Jokerit tappiolta kahden maalin johtoon.

Isännät ottivat pelissä paljon rangaistuksia ja Spartakilla oli lopussa oiva mahdollisuus tulla vielä tasoihin. Tulosta ei kuitenkaan tullut yhtä maalia enempää, joten pisteet jäivät Helsinkiin.

- Tasainen peli, jossa meillä oli valtavasti mahdollisuuksia ottaa voitto. Alussa nukuimme, ja päästimme kaksi maalia. Sitten kuitenkin menimme johtoon, joka ei kauan kestänyt. Ylivoimaa ei voi haukkua, sillä teimme kaksi maalia, mutta se päästetty alivoimamaali satutti meitä paljon, Spartak-luotsi Igor Ulanov huokasi.

- Alku oli hyvä, ja näytti, että olimme saaneet energiaa takaisin. Kuukaudessa oli kuitenkin kolme vieraskiertuetta. Toisessa erässä jäi yksi selvä jäähy viheltämättä, ja erä oli vähän salleainen, että katsellaan pelaammeko vai emme. Siihen saatiin kuitenkn tärkeä 3-3-tasoitus ja sitten löysimme tien voittoon. Kolmannessa oli nähtävissä jo voittotaisteluakin. Alivoima oli kyllä loistavaa, Lauri Marjamäki kertasi.

Jokereiden ykköstykit iskivät

Lähtökohdat kamppailuun olivat helsinkiläisille hieman hankalat, kun sarjapisteillä ei ollut mitään merkitystä. Joukkue yritti ottaa pelin valmistavana harjoituksena pudotuspeleihin.

- On tärkeä työstää peliä, että olisimme hyvässä iskussa pudotuspeleihin ja tuntisimme olomme varmoiksi. Suoritus merkitsee, vaikka pisteet eivät. Vähän oli tänään outo virtaus pelissä, ei tuntunut normaalilta. Paljon katkoja ja outoja sattumia. Hyvä kuitenkin, että onnistumme voittamaan tällaisenkin pelin, mietti Moses.

Välillä tehottumuuden kanssa paininut Moses iski Jokereiden neljännen maalin pystyhyökkäyksestä, jossa hän oli yksin kahta pakkia vastaan. Terävä ranne puolustajan jaloista viuhui ylänurkkaan. Yhdysvaltalainen piti tärkeänä sitä, että hänen lisäkseen isoa maalintekovastuuta kantavat Jensen ja O'Neill onnistuivat myös iskemään komeat osumat.

- Teimme tehokkaasti maaleja hyvillä yksilösuorituksilla, tosin Nicklaksen maalissa oli hieno syöttökin Jesseltä (Joensuu). Se tuli tärkeään paikkaan, kun toinen erä oli aika heikko meillä. Tietysti omakin maali tuli hyvään kohtaan ja samoin Brianin alivoimaosuma, Moses suitsutti.

- Kaikilla pitää tietysti nostaa tasoa pudotuspeleihin, mutta toki isoon tulosvastuuseen hankituilla on paine onnistua. Nicklas on tehnyt hyvää työtä koko kauden hyvää työtä koko kauden, samoin tietysti Brian. Minulla on ollut vähän vaikeaa, mutta nyt alkaa vähitellen kulkea.
O'Neillin alivoimamaali sai suitsutusta myös valmennukselta.

- Brian oli tehnyt tämän vuoden puolella vasta yhden maalin. Hän ei normaalisti edes pelaa alivoimassa, joten hyvä osoitus hänen monipuolisuudestaan Tärkeää tietysti, että maalintekijät saavat onnistumisia, Marjamäki hymyili.

Jokereiden hyökkäys harveni avauserässä, kun Sakari Manninen sai kiekon kasvoihinsa. Hyökkääjää tikattiin, ja hän pelasi vielä kolme vaihtoa, mutta jäi lopulta sivuun.

- Kiekko tuli päähän ja ommeltiin haava. Hänelle alkoi kuitenkin tulla pääkipua ja aivotärähdyksen oireita, eikä tässä vaiheessa todellakaan oteta mitään riskejä, Marjamäki kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle