Jokerit lähti voittoputki taskussaan maajoukkuetauolle

KHL / Raportti
Sami Lepistö iski tehot 1+1.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti maanantai-illan mittelössä Moskovan Spartakin numeroin 3–2 ja kasvatti samalla voittoputkeaan neljän ottelun mittaiseksi. Maanantaina kiitosta sai erityisesti Jokereiden erikoistilannepelaaminen.

Jokerit palasi maanantaina kotijäälleen kolmen ottelun vieraskiertueelta kolme voittoa takataskussaan. Illan vastustaja Moskovan Spartak oli ennen ottelua joukkueen kanssa sarjataulukossa tasapisteissä. Vierailla oli takanaan jatkoaikatappio Kunlun Red Staria vastaan. Jokerit ja Spartak olivat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti, ja molemmat kerrat päättyivät moskovalaisten voittoon.

Jokerit aloitti vahvasti ja sai pidettyä pelin painopisteen Spartakin kenttäpäädyssä. Ajoittaiset heikot syötöt kuitenkin toivat vastustajalle kiekonriistoja. Vieraat eivät silti päässeet läheskään yhtä hyville maalipaikoille kuin helsinkiläiset, joista esimerkiksi Jesse Joensuulla oli oiva mahdollisuus laittaa kiekko reppuun heti alkuminuuteilla.

Pian Jokereiden vahvat otteet näkyivät myös tulostaululla. Steve Moses kiepautti kiekon taidokkaasti Spartak-vahti Július Hudáčekin hartian yli yläkulmaan, kun peliä oli pelattu viisi ja puoli minuuttia.

Maalin jälkeen ottelua värittivät useat rangaistukset. Jokerit pääsi erässä kolmesti ylivoimalle, ja yksi erikoistilanteista tuotti tulosta. Perjantaina Linnan juhlissa vieraillut Mikko Lehtonen kiskaisi Jokerit kahden maalin johtoon. 25-vuotiaan puolustajan kuti meni sivutolpan kautta sisään.

Kauan kahden maalin johto ei kuitenkaan pitänyt. Spartakin Anatoli Nikontsev laukoi kiekon lähes tyhjään maaliin, kun maalivahti Janis Kalnins oli jäänyt tilanteessa ratkaisevasti jälkeen.

Toisen erän alkupuoliskolla Kalninsille ei kertynyt lainkaan torjuntoja, vaikka joukkueet hallitsivat kiekkoa melko tasapuolisesti. Aivan erän alussa Jokerit pääsi pelaamaan myös kahden miehen ylivoimaa – tuloksetta.

– Vaikka menetimme 5–3-ylivoiman, oli hyvä, että jatkoimme kaikesta huolimatta töitä, emmekä menneet negatiivisuuden puolelle, kiitteli Jokerit-päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun jälkeen.

Ylivoimalle pääsi kuitenkin myös Spartak, ja sen myötä joukkue pääsi entistäkin paremmin peliin mukaan. Niinpä myös laukauksia alkoi syntyä. Spartakin aktiivisuudesta huolimatta seuraava maali napsahti kotijoukkueelle. Jokerit nousi 3–1-johtoon kakkoserän viimeisillä sekunneilla, kun Sami Lepistö osui ylivoimalla.

Päätöserässä Jokerit pelasi aiempaa vaisummin ja sortui jäähyilyyn. Alivoimat selvitettiin kuitenkin kunnialla. Lopulta Spartakin Kaspars Daugavins kavensi tasakentällisin, ja lukemat jäivät 3–2:een.

– Kolmannessa erässä tuli kolme alivoimaa, jotka selvitimme hyvin. Molemmat Spartakin maalit olivat lapsuksia meiltä, sanoi Marjamäki.

– Vieraskiertueella meillä oli vaikeuksia sekä yli- että alivoimassa, vaikka peleista tulikin hyvä tulos. Tänään alivoima oli erinomaista, ja ylivoimalla saimme kaksi maalia.

Seuraavaksi Jokerit lähtee maajoukkuetauolle Venäjän EHT-turnausta varten. Tositoimiin joukkue palaa vasta 17. joulukuuta, jolloin se kohtaa Moskovan Dinamon vieraskaukalossa. Dinamo on läntisessä konferenssissa kolmannella sijalla ja vain pisteen Jokereita edellä.