Vajaamiehistöinen Slovan jäi jokerijyrän alle Helsingissä

KHL / Raportti
Jesse Joensuu iski keskiviikkona kahdesti.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Jokerit otti keskiviikkona 7–1 -murskavoiton Slovan Bratislavasta kymmentuhatpäisen kotiyleisön edessä. Onnistumisia satoi laajalla rintamalla, sillä Jokereiden jokainen ketju pääsi maalin makuun.

Runkosarjan toiseksi viimeisessä ottelussaan Jokerit kohtasi Slovan Bratislavan. Jokereiden pudostuspelivastustaja Dinamo Moskova oli jo selvinnyt, kun taas vierasjoukkue oli jo kauan sitten haudannut pudotuspelihaaveensa. Tämän vuoksi pelissä oli kyse ennemminkin kunniasta kuin suuresta panoksesta.

Jokereiden kokoonpanosta puuttui useita kärkinimiä, kuten John Norman ja Sami Lepistö. Jokerijohto antoi heidän pelaamiseen sijaan kerätä voimia tärkeämpiä koitoksia varten. Vastustajan kokoonpanossa sen sijaan hämminkiä riitti: joukkue pelasi vain kolmella kentällisellä, ja varamaalivahtina toimi hyökkääjä.

Ensimmäisen kerran maalilaulu pärähti soimaan areenan ämyreistä ottelun avausminuuteilla, kun Jesse Joensuu sutaisi irtokiekon verkkoon. Osuma oli Joensuulle kauden 18:s.

Avauserän puolivälin paikkeilla Joensuu kiskaisi kiekon verkkoon jo toistamiseen. Porilaislähtöinen laitahyökkääjä luisteli maalin eteen, josta hän sivalsi laukauksen tarkasti Slovan-vahdin olkapään yli.

Ensimmäisessä erässä Slovan oli vähän enemmän niskan päällä kuin Jokerit. Kotijoukkueen maalinsuussa Ryan Zapolski kuitenkin torjui vakuuttavasti slovakialaisten maalintekoyritykset. Vieraiden paikat eivät olleet yhtä laadukkaita kuin narreilla, jotka naputtivat kiekkoja sisään hyvällä prosentilla.

Toisessa erässä Jokerit tiukensi otettaan muun muassa ylivoimien myötä. Joukkueen 3–0 -maali syntyi ylivoimalla Steve Mosesin lavasta. Pian sen jälkeen myös Tomi Mäki sai kokea maalinteon riemun. Mäki taituroi upean täysosuman, kun laukaus painui tolpan kautta verkkoon.

- Saimme onnistumisia niin ylivoimalla kuin tasakentällisinkin, mikä on hyvä asia ajatellen pudotuspelejä. Vastustajalla näkyi se, että heillä oli vajaa miehistö ja jalka alkoi painaa, mietti Mäki.

Päätöserän alussa tapahtui taas. Brian O'Neillin eteen aukeni ylivoimalla tyhjä maali, jonne kiekko oli helppo tuikata. Puoli minuuttia myöhemmin oli Marko Anttilan vuoro onnistua ja laittaa lukemiksi jo numerot 6–0.

Areena oli lähellä ratketa liitoksistaan ottelun lopussa, kun jokeripakki Oliver Lauridsen viskaisi kiekon hurjalla voimalla jokerimaalin vierestä kohti vieraspäätyä. Kuin ihmeen kaupalla kuti osui oikean kohtaan ja painui maalivahti Michal Vojvodan ohitse. 

Myöhemmin Slovan sai aikaiseksi yhden maalin, jolla se silotteli lukemia. Samalla Zapolskilta riistettiin edessä siintänyt nollapeli. 

- Se oli suhteellisen tasapainoinen paketti meiltä. Alussa vastustaja tuli ihan terävästi ja Zapolski oli mies paikallaan. Jessen kaksi tärkeää maalia antoivat suunnan tälle pelille. Usein tällaisissa peleissä peli voi lähteä "pelailuksi", mutta me pidimme tyyliä yllä. Seitsemän tehtyä maalia on hieno suoritus, päävalmentaja Lauri Marjamäki tiivisti.

Narripaitojen runkosarja niputetaan yhteen perjantaina, jolloin vastaan asettuu Dinamo Minsk. Pudotuspelit puolestaan käynnistyvät maanantaina.

- Olemme jutelleet joukkueen kanssa siitä, miten peli käytetään mahdollisimman hyvin hyödyksi. Haluamme saada siitä hyvän kenraaliharjoituksen pudotuspelejä varten, ja päättää runkosarja kotiyleisön edessä voittoon, Marjamäki kertoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle