Sibirin suomalaiset kurittivat Jokereita

KHL / Raportti
Sibirin suomalaispelaajat iskivät kolme maalia.
Kuva © Saimi Airaksinen
Sibir Novosibirsk päätti perjantaina kahdeksan ottelun tappioputkensa, kun se haki täydet pisteet Jokereiden kotiluolasta. Uhrautuvasti puolustaneen venäläisjoukkueen voiton ykköstykkinä hääri kolme tehopistettä summannut Mikael Ruohomaa.

Sibir oli perjantaina ominaiseen tapaansa liikkeellä hyvällä puolustusasenteella. Jokerit hallitsi kiekkoa ja laukoi paljon, mutta vieraat tukkivat ykkössektorin. Harri Säteri Sibirin maalilla oli hyvässä vireessä, mutta sai lopulta torjua melko rauhassa.

Lähinnä tehottomuuden takia tappiokierteeseen ajautuneen Sibirin hyökkäyspeli pohjasi vastaiskuihin ja erikoistilanteisiin. Ylivoimapeli olikin lopulta ottelun ratkaisu, kun vieraiden suomalaisvitja Juuso Puustinen - Mikael Ruohomaa - Jukka Peltola höystettynä puolustaja Jyrki Jokipakalla pyöritti peliä mainiosti. Tuloksena kolmesta ylivoimasta kaksi ylivoimamaalia, jotka olivat voiton kannalta ratkaisevia.

Ruohomaa oli selvästi joukkueensa näkyvin hyökkääjä ja summasi pisteet 2+1. Suomalaisten tulosvastuu joukkueessaan on valtava, sillä muista kentistä ei pahemmin tukea tule. Perjantaina tosin Nikita Korotkov säväytti, kun hän polkaisi heittämällä Teemu Erosen ohi ja iski joukkueensa kolmannen maalin.

Jokereiden tehot kateissa

Jokereiden illan ainokainen syntyi puolestaan alivoimalla, kun Sibirin avauspeli tökki pahasti ja Brian O'Neill pääsi kuittaamaan. Muutamaan kertaan kiekko pyöri todella lähellä maaliviivaa, mutta Säteri kesti välillä tuurillakin.

Helsinkiläisille oli tarjolla useita ylivoimiakin, mutta silloinkaan joukkue ei päässyt hääräämään riittävästi Säterin edessä. Toisen erän lopusta lähtien Jokereiden otteissa oli selvää turhautumista, eikä joukkue pystynyt virittämään päätöserässä minkäänlaista kiriä.

- Vastustaja oli tehokas ja teki kolmesta ylivoimasta kaksi maalia. Tiedettiin, että vastustaja puolustaa ja tekee kaikkensa tappioputkensa katkaisemiseksi, Jokeriluotsi Lauri Marjamäki totesi Viasatin haastattelussa.

- Me pelasimme avauserän hyvin ja toisenkin paremmin kuin monesti, mutta emme saaneet tulosta. Kun ei tule tulosta, niin alkaa ehkä painamaankin tässä otteluruuhkassa. Vastustajalla oli kaksi maalipaikkaa ja kaksi maalia kahteen ensimmäiseen erään, ja Säteri oli erinomainen.

» Lähetä palautetta toimitukselle