Jokerit puhalsi loistovireessä olleen Sibirin kumoon upeilla osumilla

KHL / Raportti
John Norman onnistui torstaina maalinteossa 17. kerran tällä kaudella.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerit voitti torstaina Sibir Novosibirskin lukemin 4–1 Helsingissä. Katsojat saivat nauttia varsinaisesta jäätaiteesta, kun yksilösuoritusten tai saumattoman tiimipelaamisen päätteeksi pelaajat taiteilivat komeita osumia.

Jokerit kohtasi torstaina kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Jukka Peltolan edustaman Sibirin. Siperialainen vierasjoukkue oli erittäin hankalasta alkukaudesta huolimatta päässyt viime aikoina loistavaan vireeseen.

Jokereiden kokoonpanosta uupui joukkueen kapteeni Peter Regin, joka loukkaantui Bratislavassa viime sunnuntain pelissä. Regin oli ehtinyt pelata vain yhden kokonaisen ottelun edellisen loukkaantumisensa jälkeen. Lisäksi joukkueen ruotsalaishyökkääjä Viktor Lööv oli sivussa sairastumisen vuoksi.

Sibir oli heti alusta alkaen aktiivinen, mutta hyökkäysalueella joukkueella oli vaikeuksia löytää laukaisupaikkoja. Parhaat paikat olivat Jokereiden käsialaa.

Vaikka paikkoja Jokereille tulikin, ensimmäisen kerran kiekko meni maaliin vasta kotijoukkueen ylivoimalla. Sibirin purun jälkeen Alex Grant pääsi livahtamaan yksin siniviivan yli Jokereiden hyökkäysalueelle, ja kiskaisi pelivälineen hienosti Sibir-vahdin ohitse. Syöttöpisteen osumaan metsästi Jokereiden maalivahti Janis Kalnins.

- Olimme vahvoja, ja peli oli enimmäkseen meidän hallinnassamme. Oli kiva saada maali, Grant kertoi.

Ennen ensimmäistä ylivoimaansa avauserän loppupäässä Sibir ei ollut saanut vielä yhtään laukausta kohti Kalninsin vartioimaa jokerimaalia.

Myös toisessa erässä Jokerit oli hallitsevampi osapuoli, mutta välillä viimeistely olisi voinut olla paremmalla mallilla.

- Aloitimme ihan hyvin, ja kontrolloimme koko ensimmäistä erää. Olisimme ehkä voineet tehdä maaleja enemmän. Toisessa erässä oli vähän sama kaava. Viimeinen vaisto puuttui maalinteosta, päävalmentaja Lauri Marjamäki avasi.

Sibir tuli tasoihin toisen erän puolivälissä tasavajaalla. Joukkueen yhdysvaltalaishyökkääjä Shane Prince ja Peltola karkasivat hyökkäykseen kahdella yhtä vastaan. Prince syötti poikittaissyötön Peltolalle, joka paumautti kiekon tyylikkäästi verkkoon.

Jokerit sai pian ylivoiman, jonka jälkeen se rynni 2–1 -johtoon. John Norman syötti maalin kulmalla kärkkyvälle Brian O'Neillille, jonka oli helppo laittaa kiekko sisään avoimesta aukosta. Kakkossyöttö meni Kristian Vesalaiselle, joka kasvatti pisteputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Vaikka Marjamäki puhuikin tehokkuuden puutteesta, ehkä laatu korvasi torstaina määrän. Hetken O'Neillin maalia myöhemmin Nicklas Jensen tuli yksin koko Sibir-kentällisen ohi maalin eteen, harhautti ja taiteili upeasti kauden 12. maalinsa. Päätöserän loppupuolella Norman iski loppulukemiksi vielä 4–1 taidokkaasti O'Neillin ja Jesse Joensuun alustuksesta.

- Loppu oli kyllä hyvä, ja 4–1 -maali oli tärkeä. Tällä hetkellä tuntuu, että Normanin ketju on aika hyvässä iskussa.

- Erikoistilannepelaamisen voitimme tänään. Alivoimapeli oli erinomaista. Pelasimme yli puolitoista minuuttia kolmella viittä vastaan, ja saimme lukuisia jäähyjä senkin jälkeen. Usein ei edes tiennyt, mistä ne tulivat, mutta ne tulivat kuitenkin. Ainakin pääsimme harjoittelemaan alivoimaa, Marjamäki kommentoi.

Seuraavaksi Jokereilla on tiedossa kova haaste, sillä se kohtaa sunnuntaina Pietarin SKA:n kotiareenallaan.

- Olemme pelanneet nyt muutaman kerran vastakkain, mutta se on aina yhtä hauskaa. Pelistä tulee varmasti tiukka, koska heillä on kärkipelaajia. Meidän pelimme kuitenkin kulkee tällä hetkellä hyvin, joten uskon, että voimme voittaa, Grant totesi.