Severstalin ahkeruus palkittiin jokerivoitolla

KHL / Raportti
Jakub Krejcik iski Jokereiden ainokaisen. (arkistokuva)
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit
Helsingin Jokerit joutui tiistaina ahtaalle, kun kurinalainen ja ahkera Severstal vei ylimääräisen tilan ja ajan jäältä. Ratkaisua haettiin lopulta jatkoajalta, jonka vieraat ratkaisivat läpiajosta.

Jokerit pystyi pelin alussa pitämään kiekkoa, mutta varsinaisille maalipaikoille sillä ei ollut koko iltana juurikaan asiaan. Severstal vei myös kaksinkamppailut kovalla prosentilla.

Vierailija Severstalin viisikkopeli pysyi tiiviinä ja kasassa koko illan ajan. Myös yksilötasolla pelaajat jaksoivat luistella ja karvata Jokereilta tilan pois. Kova työnteko avasi myös jonkin verran hyökkäyspään paikkoja, vaikka mitään ilotulitusta ei vieraidenkaan peli ollut.

Vieraiden avausmaalissa Joonas Nättinen pelasi vahvan päätypelin ja laukoi pienestä kulmasta. Igor Geraskin oli maalilla terävänä ja hakkasi irtokiekon sisään. Jokerit onnistui tasoituksessaan toisessa erässä, kun Jakub Krejcik pelasi kärsivällisesti siniviivalla ja ampui lopulta limpun verkkoon.

Severstal oli pelin loppupuolella hienokseltaan hallitseva osapuoli, joskaan kummallakaan joukkueella ei ollut kovin monta hyvää maalipaikkaa. Aivan viimeisillä minuuteilla kummatkin liki tuplasivat maalipaikkansa, mutta tulosta ei tullut. Voittajaa haettiin jatkoajalta, jonka alkupuolella Geraskin pääsi läpi ja päätti ottelun illan toisellaan.

- Olimme valmistautuneet hyvin ja tiesimme, että Jokerit on erittäin aktiivinen ensimmäisessä erässä. Onneksi voitimme sen 0-1. Toinen erä oi tasainen, ehkä jopa meidän hallintaamme. Meillä oli paikkoja, mutta Jokerit teki maalin. Kolmas erä oli sitten meidän kontrollissamme, Severstalin päävalmentaja Andrei Razin ruoti.

Jokerileirissä tappio samoista sijoista tappelevaa Severstalia vastaan harmitti.

- Tasainen peli. Vastustaja kamppaili paremmin. Varmaan ihan oikeutettu tulos - heille kaksi pistettä ja meille yksi, jokeriluotsi Lauri Marjamäki tiivisti.

Helsinkiläisjoukkue on tällä kaudella pystynyt huippuotteisiin lähinnä aivan KHL:n kärkeä vastaan. Muissa peleissä sillä on ollut vaikea syttyä samaan lentoon.

- Ei ollut helppo peli meille. Voimme pelata paljon paremmin. En tiedä miksi pelaamme vain aivan huippuja vastaan todella hyvin, emmekä pysty samaan sitten näissä peleissä, vaikka todellakin pitäisi. Tätä on sattunut nyt useita kertoja, Jokereiden ainokaisen iskenut Krejcik huokasi.

- Tiesimme, että he työskentelevät lujaa ja tulevat päälle koko ajan. Olimme kyllä valmiita, sillä sitä se on aina Severstalia vastaan. Valitettavasti nyt vain emme pärjänneet.

» Lähetä palautetta toimitukselle