Jokerit teki tarvittavan – Severstal kaatui Tallinnan ensimmäisessä ottelussa

KHL / Raportti
Mikko Lehtonen iski Jokereiden voittomaalin perjantain ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Jokereiden tehomiehinä ottelussa hääri puolustaja Mikko Lehtonen 1+1 tehoillaan. KHL:n puolustajien pistepörssiä johtava Lehtonen nousi ottelun pisteillään koko kauden mittakaavassa 35 pisteeseen ja on näin vain pisteen päässä Alex Grantin omistamasta Jokereiden puolustajien yhden kauden piste-ennätyksestä KHL:ssä.

Jokereista kahden pisteen miehiä olivat myös Nicklas Jensen ja Petri Kontiola, jotka syöttivät kaksi maalia. Janis Kalnins oli jälleen varma maalillaan ja torjui voiton eteen 26 kertaa.

Savinainen aloitti maalinteon

Ottelun ensimmäinen erä oli käytännössä illan koko kuva pienoiskoossa. Severstal hallitsi pelivälinettä, puolusti tiukasti, mutta joukkue ei saanut luotua tarpeeksi maalintekopaikkoja, joten Jokerit tuli ja iski maalit.

Veli-Matti Savinainen aloitti ottelun maalinteon alivoimalla ottelun seitsemännellä peliminuutilla. Loukkaantumisen jälkeen peleihin palannut laitahyökkääjä karkasi kotijoukkueen parhaan pistemiehen Brian O'Neillin kanssa ylivoimahyökkäykseen, jonka Savinainen päätti maaliin.

Vahva toinen erä jälleen Jokereiden onni

Helsingin Jokerit on ollut viime aikoina vahva toisissa erissä ja niin tässäkin ottelussa. Lehtonen iski kotijoukkueen kahden maalin johtoon ylivoimalla, kun huippupuolustajan laukaus siniviivasta ohitti maalivahti Vladislav Podiapolskin.

Severstal nousi kuin varkain pelissä maalin päähän, kun joukkueen isokokoinen ykkössentteri Bogdan Jakimov nousi keskeltä läpi ja laukoi Grantin jaloista ohi Kalninsin.

Kotijoukkue sai estettyä vierasjoukkueen suurimman paineen maalin jälkeen ja otti pelin jälleen haltuunsa.

Jokerit sai erän loppua kohden jälleen paremman paineen kohti vieraiden maalia ja lopulta tämä tuottikin tulosta. Kotijoukkue siirtyi ottelussa 3–1-johtoon, kun pyörityksen jälkeen John Norman iski Sami Lepistön laukauksesta tulleen paluukiekon ohi Podiapolskin.

Puoli villainen kolmas erä Jokereilta – Haapala iski näyttävän maalin

Kolmannessa erässä Jokerit sai muutaman laadukkaan maalipaikan, mutta erä meni lähinnä pelaillessa, kun Severstal yritti nousta peliin mukaan.

Severstal sai erän puolivälin jälkeen ylivoimalla mahdollisuuden, kun maalivahti Kalnins sai kampituksesta kahden minuutin jäähyn.

Vierasjoukkue ei saanut mitään merkittävää ylivoimallaan aikaiseksi, mutta joutui käytännössä heti tämän jälkeen alivoimalle, kun Jegor Morosov sai kampituksesta hyökkäysalueen kulmassa rangaistuksen.

Jokerit tarjoili kolmannen erän lopun ylivoimallaan kiekko taidetta, kun kolmikko Lehtonen, Jensen ja Kontiola sahasivat neliön halki, ja Kontiolan viimeisestä syötöstä sai Haapala iskeä takakulmalta kiekon tyhjiin.

Voitolla Jokerit kasvatti pisteputkensa 14 ottelun mittaiseksi. Voittoputki kasvoi viiden ottelun mittaiseksi. Pisteitä on nyt koossa 63 kappaletta 45 pelin jälkeen.

Päivän KHL-kierroksen tulosten myötä Dinamo Moskova ja Jokerit pyyhälsivät SKA Pietarin ohi läntisessä konferenssissa. SKA:n kanssa Jokerit on pelin vähemmän pelanneena tasapisteissä. Dinamoon ero on yksi piste, mutta Jokereilla on kolme ottelua vähemmän pelattuna.

» Lähetä palautetta toimitukselle