Jokerit pesi kasvonsa voittomaalikilpailussa − kahden maalin Henrik Haapala löysi tehonsa: "Oli vähän säkääkin"

KHL / Raportti
Henrik Haapala oli lauantain jokerihahmo tehoin 2+1.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Jokerien avauserän 3−0-pikajohto Severstalia vastaan suli tasalukemiin. Lopulta voittomaalikilpailu toi helsinkiläisille 4−3-voiton.

Jokerit oli viime aikoina kärsinyt maalinteko-ongelmista, sillä se oli tehnyt neljässä edellisessä ottelussa vain kolme maalia.

Lauantai-iltana helsinkiläisten ruuti oli Severstal Tšerepovetsia vastaan viimein kuivaa, sillä Jokerit hankkiutui yhdeksässä minuutissa 3−0-johtoon. Henrik Haapala osui kahdesti ja Veli-Matti Savinainen kertaalleen.

− Saimme tänään tehokkaan alun kolme maalin myötä. Se antoi meille ehkä vähän väärääkin signaalia, mutta olimme tehokkaita maalipaikoissa, Jokerien päävalmentaja Lauri Marjamäki kommentoi.

2−0-tilanteessa Severstal vaihtoi maalilleen Konstantin Shostakin tilalle Dmitri Shugajevin.

Maalivahdin vaihtaminen lopulta piristi vieraiden peliä, sillä avauserässä Severstal kiri vielä 3−2:een, kun Igor Geraskin ja Alexander Petunin onnistuivat maalinteossa. Suomalaispuolustaja Veli-Matti Vittasmäki syötti jälkimmäisen maalin.

Toinen erä oli maaliton, mutta päätöserän alussa Daniil Vovchenko katkaisi Jokerien poikittaissyötön Severstalin puolustussiniviivalla ja ujutti läpiajosta Anders Lindbäckin taakse lukemiksi jo 3−3.

Ottelu eteni tasalukemissa aina voittomaalikilpailuun asti, jonka Jokerit voitti 2−1 Henrik Haapalan ja Jesse Joensuun maalien myötä.

Markus Hännikäisen ensimmäinen ottelu ei ole vielä tiedossa

Lauri Marjamäki suitsutti tehot 2+1 iskenyttä Henrik Haapalaa.

− Haapala oli erinomaisessa vireessä karanteenin jälkeen − niin ylivoimalla, tasakentällisin kuin vielä silloinkin, kun meidän oli pakko onnistua voittomaalikilpailussa. Henkka oli parhaimmillaan, Marjamäki kehui.

Haapala itse totesi, että hän alkaa löytää virettään.

− Tehot eivät tulleet tänään helpolla, mutta sain ne vähän säkälläkin, iloitsi Haapala.

− Viimeiset 15 peliä on ollut minulta hyvää tekemistä ja olen mennyt eteenpäin. Ei ole ollut aina niin helppoa.

Severstalin päävalmentaja Andrei Razin oli sen sijaan pettynyt mies.

− Aloitimme huonosti. Pelaajat löysivät kuitenkin voimia ja nousimme 3−3:een. Olen sitä mieltä, että olimme jopa parempia kuin Jokerit, Razin puhkui.

Lauri Marjamäki myönsikin, että vastustaja oli koko illan Jokereita askeleen edellä.

− Tulos oli erittäin positiivinen asia, sillä meillä oli neljä tappiota alla. Tämä auttaa meitä kohti seuraavaa ottelua.

Jokerit jatkaa otteluitaan maanantaina 28. joulukuuta, kun Lokomotiv Jaroslavl saapuu vieraaksi Helsinkiin. Severstal pelaa samana päivänä kotonaan Neftehimik Nižnekamskia vastaan.

Tuoreen jokerihyökkääjän Markus Hännikäisen ensimmäisen ottelun ajankohtaa päävalmentaja Marjamäki ei osannut vielä vahvistaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle