Ufan suomalaiskolmikko liikaa tehottomalle Jokerit-joukkueelle – "Olisi pitänyt ajaa hanakammin maalille ja lyödä irtokiekkoja sisään"

KHL / Raportti
Juha Metsola oli vakuuttavilla otteillaan yksi Ufan voiton takuumiehistä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Jokerien ja Salavat Julajev Ufan kohtaamisesta ei maanantaina vauhtia puuttunut, mutta yleisömäärä näytti viihdyttävässä kamppailussa huomattavasti tiedotettua alhaisemmalta. Vierasjoukkue niisti lopulta isännät numeroin 2–3 ja helsinkiläisille maalien tekeminen tuotti poikkeuksellista tuskaa.

Jokerit ilmoitti, että Ufaa vastaan hallissa olisi ollut yli 9000 silmäparia, mutta todellisuudessa halli oli huomattavasti tyhjempi. Silmämääräisesti katsomo oli ainoastaan hieman yli puolillaan ja Helsingin areenan kapasiteetti on 13 349 katsojaa. Vaikka vierasjoukkueessa olisi kolme suomalaispelaajaa – Leijonien vakiokasvoa – ei yleisöä nähtävästi edelleenkään kiinnosta.

Ottelussa Jokerit kärsi tehottomuudesta, sillä se onnistui maalinteossa ainoastaan kahteen otteeseen, vaikka paikkoja olisi etenkin toisessa ja kolmannessa erässä ollut useampaankin osumaan. Erikoista Jokerien tehottomuudesta tekee se, että joukkue on ollut läpi kauden erityisesti kotikaukalossaan todella maaliahne ryhmä.

Ufan suomalaispelaajat kovassa lyönnissä

Vierailijan maaleista kaksi syntyi Kalpa-kasvatin Teemu Hartikaisen lavasta. Raamikas hyökkääjä vei joukkonsa johtoon avauserän ensimmäisellä puoliskolla saatuaan kiekon haltuun Jokerit-puolustuksen keskustassa. 28-vuotias laituri laukoi kiekon vastustamattomasti isäntien maalia vartioineen Ryan Zapolskin hanskakäden yläkulmaan.

Hartikaisen toinen maali syntyi, kun ottelun varsinaista peliaikaa oli pelaamatta ainoastaan puolisentoista minuuttia. Mies sai kiekon jälleen haltuunsa keskustassa ja laukoi lusikkapuolella kiekon vuorostaan Zapolskin kilpikäden alakulmaan. Voittomaaliksi jäänyt rystyosuma upposi isäntien jenkkitorjujan taakse helpohkosti.

Ufan toinen maali syntyi, kun Jokerit oli ylivoimalla. Tällä kerralla Joonas Kemppainen oli riistopuuhissa ja ampaisi yhdessä Maxim Majorovin kanssa ylivoimahyökkäykseen kohti isäntien maalia. Kemppainen ajoitti täydellisen lättysyötön venäläiselle, joka naulasi taululle komeasti lukemat 2–2.

Vierasjoukkue oli maalipaikoissaan todella tehokas, sillä se laukoi joka neljännen vedoistaan sisään. Yhteensä 12 kertaa laukoneen Ufan omassa päässä puolestaan riitti vilskettä, erityisesti ottelun toisessa ja kolmannessa erässä. Joukkueen kolmas suomalaisnimi Juha Metsola oli kuin muurin vieraiden maalilla ja pysäytti kiekon 33 kertaa.

Maaliin osuminen oli Jokereille poikkeuksellisen hankalaa

Helsinkiläiset kaatuivat tehottomuuteensa ja omiin virheisiinsä. Jos oli vieras tehokas, samaa ei todellakaan voi sanoa kotijoukkueesta, joka ei osunut edes varmoista maalintekopaikoistaan verkkoon. Reilun viiden prosentin tehokkuudella laukauksiaan maaliin upottanut Jokerit onnistui ainoastaan kahteen otteeseen.

Kotijoukkueen kolmannen erän alun 1–1-tasoitusmaalista vastasi Steve Moses pitkän pyörityksen päätteeksi.

– Olin tyytyväinen tapaan, jolla pelasimme ja taistelimme, mutta tulos oli epäonninen. Mielestäni kamppailu oli meiltä melko hyvä, kertaa viime aikoina maalihanojaan availlut Jokerien jenkkilaituri.

– Sain tänään paljon laukauksia, ehkä viisi tai kuusi. Pelaamiseni tuntuu paremmalta koko ajan ja itseluottamukseni on noussut vaikean alkukauden jälkeen, jatkaa Moses omasta suorituksestaan.

Jokerien toisen maalin iski puolestaan kuudennessa KHL-ottelussaan Kristian Vesalainen, jolle Brian O'Neill tarjoili kulmasta erinomaisen syötön keskustaan. Vesalainen upotti kiekon rannelaukauksella reilut viisi minuuttia ennen ottelun päätöstä vastustamattomasti Metsolan maalin ylänurkkaan. Ottelun lukemiksi 2–2 tasoittanut osuma ei kuitenkaan riittänyt pisteille, vaan Ufa vei pidemmän korren loppunumeroin 2–3.

Helsinkiläisten tuoreella vahvistuksella Vesalaisella on narripaidassa kasassa jo viisi tehopistettä (3+2=5).

– Liikaa pyörimme kulmissa. Olisi pitänyt hanakammin ajaa maalille ja lyödä irtokiekkoja sisään, manaa Vesalainen joukkueensa tehottomuutta.

– Vielä pitäisi tehdä parempia ratkaisuja kiekon kanssa. Sen kanssa tulee välillä huonoja ratkaisuja, joten siinä pitäisi vielä parantaa, sanailee Vesalainen itsekriittisenä alustaan Jokereissa.

Helsinkiläisjoukkue huilaa pidemmän pätkän ennen seuraavaa otteluaan, joka on maajoukkuetauon jälkeen ensi maanantaina. Jokerit matkustaa tuolloin Avangard Omskin vieraaksi, joka pelaa kotikamppailunsa sijaishallissa Moskovan alueella.