SKA:n tylyt iskut upottivat Jokerit

KHL / Raportti
Avauserässä nähtiin kunnon vääntöä, mutta loppua kohtu tunteet viilenivät.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Helsingin Jokereiden ja Pietarin SKA:n välisessä kamppailussa avauserä oli molemmin puolin kovaa menoa ja tunnetasokin oli nousussa. Vieraat kuitenkin iskivät vielä aivan avauserän loppuun pari maalia sekä sinetiksi yhden toisen alkuun yhden, ja peli oli pelattu.

Avauserässä peli aaltoili päästä toiseen ja joukkueet taistelivat joka kiekosta. Jokerit hallitsi peliä hienokseltaan ja SKA joutui ottamaan myös pari rangaistusta.

Jokerit oli jo päästä maalin makuun, kun Nicklas Jensen täräytti kiekon verkkoon. Maalia ei kuitenkaan hyväksytty, sillä Geoff Plattin jalka osui SKA:n maalivahtiin.

- Hankala sanoa, mutta minun näkövinkkelistäni osuma maalivahtiin oli varsin pieni, Jensen nosteli olkapäitään.

Ensimmäisen maalin teki lopulta SKA alivoimalla, kun jokerivahti Janis Kalnisin avaus meni suoraan vastustajan lapaan. Jokerit kuitenkin kuittasi vielä saman ylivoiman aikana, kun Jensen onnistui komealla laukauksellaan tällä kertaa hyväksytysti.

SKA iski lopussa sekä alussa, loppu pelailua

Pelin ratkaisuksi koitui avauserän loppu, kun SKA kuritti Jokereita kahden viimeisen minuutin aikana pari kertaa. Maaleissa Jokereiden puolustus päästi pietarilaishyökkääjän touhuamaan maalin edessä varsin vapaasti.

SKA jatkoi toisessa erässä siitä mihin ensimmäisessä jäi, ja iski parissa minuutissa taululle loppulukemiksi jääneen 1-4-osuman.

- Niin hölmöltä kuin se saattaa kuulostaakin, niin ensimmäinen erä oli meiltä paras tänään. Toinen oli sitten heikoin ja kolmas ihan hyvä, mutta ei saatu siinäkään maaleja aikaan, huokasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

- Avauserässä vastustajan tehokkuus oli kovaa luokkaa. Kolme paikkaa ja kolme maalia. Siinä oli sitten muutakin hässäkkää, kuten hylätty maali ja muutama outo jäähy. Siinä mielessä tylyt lukemat 3-1 erätauolle.

Avauserässä nähtyä vauhdista päästä päähän menoa ja tunnetta ei tämän jälkeen enää nähty. Molemmat loivat muutamia hyviäkin maalipaikkoja, mutta käytännössä jälkimmäiset kaksi erää pelailua.

- Tämä oli pudotuspelitason ottelu; paljon vauhtia ja vetoja sekä kovaa taistelua. Tiesimme Jokereiden tulevan vauhdilla alkuun, ja olimme siihen valmiina, summasi SKA-luotsi Ilja Vorobjev.

» Lähetä palautetta toimitukselle