SKA rokotti varamiehistä jokerinippua

KHL / Raportti
Mika Partanen iski ensimmäisen KHL-osumansa.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit joutui otteluun SKA:ta vastaan hankalasti lähtökohdista, kun puolet joukkueesta oli sivussa koronatartunnan tai -karanteenin takia. Venäläisvieraat eivät armoa tunteneet, vaan iskivät helsinkiläisten virheiden tarvittavat osumat.

Jokerit sai tiistain otteluun jalkeille pari hyökkäyskenttää ja kolme puolustajaa normaalista kalustostaan. Muut vitjat täytettiin lainapelaajilla ja junioreilla.

Varamiehisyys näkyi pelissä selvästi, kun omista lähteminen oli hankalaa ja kiekonmenetyksiä tuli paljon. Etenkin junioreista koottu nelosvitja oli odotetusti vaikeuksissa SKA:n rutinoituneita pelaajia vastaan.

SKA aloitti Jokereiden kurittamisen jo parin minuutin jälkeen, kun isäntien junioripitoinen neloskenttä teki virheitä keskialueella ja omissa miehet hukkuivat. Helsinkiläiset pääsivät kuitenkin vielä mukaan peliin, kun Suomi-sarjasta tuuraamaan tullut Mika Partanen onnistui iskemään ensimmäisen KHL-osumansa ylivoimalla.

Erän puolivälissä SKA-kuittasi Mico Luodon virheestä 2-1-johtoon. Erän loppua vieraat hallitsivat selvästi, eikä Jokerit päässyt juurikaan hyökkäämään paineen alta.

Toisen erän alussa isännillä oli hyviä paikkoja nousta tasoihin, mutta vastahyökkäyksistä ei tullut onnistumisia. Erän edetessä kiekko pyöri paljon Jokereiden päädyssä, kun vieraat myllyttivät toistuvasti pitkiä hyökkäyksiä. Tulosta tuli lopulta erän loppupuolella, kun Miro Aaltonen onnistui.

Pitkät pyöritykset söivät kapealla materiaalilla pelanneen isäntäjoukkueen energiaa.Päätöserässä Jokerit tyytyi pieneen tappioon. SKA kuritti vielä kerran isäntien juniorikenttää ja loppulukemiksi kirjattiin 1-4.

Vakiopelaajilla kova kuorma

Jokereiden lainamiehistä KHL-veteraani Joonas Järvinen pelasi oman tyylistään jämäkkää puolustuspeliä ja oli jäällä yli 21 minuuttia. Junioreista tähtipuolustaja Mikko Lehtosen rinnalla pelannut Nuutti Viitasalo väläytti ajoittain pelirohkeuttaan.

Isäntien ainokaisen iskenyt Partanen oli tyytyväinen maalinsa, mutta tappio toki harmitti. Hyökkääjä kertoi saaneensa puhelun aukeavasta tilaisuudesta lauantaina, kun hän oli menossa Suomi-sarjan otteluun Jyväskylään Liikunnan Riemua vastaan Porvoon Huntersin bussissa.

- Olihan se shokki, kun agentti soitti bussimatkalla. Minulla oli siinä hyvä kenraali lauantaina! Semmoinen pikku loikka tasossa tähän. Valmennuksesta sanottiin, että antaa palaa ja turha miettiminen pois. Jatkosta ei ole ollut mitään puhetta. Näillä näkymin palaan Porvooseen, mutta uraa on kyllä tarkoitus jatkaa, Partanen virkkoi.

Vakiopelaajille kuormitus ottelussa oli kova. Puolustajista Lehtonen pelasi peräti yli 27 ja Viktor Lööv reilut 24 minuuttia, vaikka päätöserän lopussa kuormaa pystyi jo tasaamaan. Myös hyökkäyksessä vakiopelaajien kuorma oli yli 20 minuuttia.

- Vähän pettynyt tietysti olen, kun 1-4-tappio tuli. Tyytyväinen olen siihen, miten kaikki pelaajat yrittivät parhaansa, näki Jokereiden päävalmentajana tuurannut Tero Määttä lehdistötilaisuudessa.

- Kaikki lyötiin likoon. Tietysti kolmannessa erässä alkoi näkyi, että kapealla materiaalilla mentiin, Määttä huokasi Viasatille.

Jokereiden urakka jatkuu näillä näkymin torstaina Magnitogorskissa, eikä sairastuvalta tai karanteenista ole juuri luvassa apuja.