Marjamäki: ”Tuntui, että hallin katto lähtee lentoon!”

KHL / Raportti
David Sklenickan huudatti runsaslukuista yleisö jatkoaikamaalillaan.
Kuva © Joonas Kämäräinen
Helsingin Jokerit ja Pietarin SKA järjestivät perjantai-iltaan tasaisen ja vivahteikkaan kiekkodraaman, jota oli saapunut seuraamaan yli 10 0000 katsojaa. Tasaisessa kamppailussa SKA näytti jo painelevan voittoon viime hetken maalillaan, mutta Jokerit kampesi tasoihin ja vei kamppailun lopulta jatkoajalla räjäyttäen Helsingin Areenan hurmokseen.

Perjantai-illan tunnelma Helsingin Areenalla antoi muistutuksen siitä, mitä kiekkoelämys voi parhaimmillaan olla. Kaksi laadukasta joukkuetta esitti parastaan ja värikäs käsikirjoitus vei taiston kohti trillerimäistä huipennusta.

Yli 10 000 katsojaa pidettiin näytöksen huumassa aivan loppuun asti, kun peli eteni tasatilanteessa kohti jatkoaikaa. Vain minuutti ennen summeria SKA:n Andrei Kuzmenko kuitenkin nousi pienestä kulmasta ja tömäytti isännät ja kotiyleisön tatamiin siirtäessään vieraat 4-3-johtoon.

Jokerit otti osuman jälkeen aikalisän ja alkoi hakea tasoitusta. Voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen Jordan Schroeder laukoi yleisön ulvoessa pelin tasoihin.

Jatkoajalla SKA painoi ensin rajusti päälle. Lopulta isännätkin saivat vuoronsa ja puolustaja David Sklenicka pääsi vapauttamaan helsinkiläiset perjantai-illan karkeloihin.

- Kyllähän yli 10 000 ihmistä siivitti meitä tänään. On tätä kaivattu! Tuntui, että koko hallin katto lähtee lentoon, hymyili jokeriluotsi Lauri Marjamäki pelin jälkeen.

Jokerit johti kolmesti, SKA kampesi aina tasoihin

Jokerit sai kamppailuun loistavan alun, kun verkko heilui heti alussa. Erä oli kuitenkin SKA:n hallintaa ja helsinkiläisjoukkue joutui kärsimään useita rangaistuksia. Erätauolle mentiinkin tasatilanteessa.

Toisen erä lähtö oli samantyyppinen, kun Jokerit paineli johtoon pariinkin otteeseen SKA:n kuitatessa molemmilla kerroilla. Jokerit oli kuitenkin pelissä selvästi paremmin mukana kuin avauserässä.

Päätöserässä isännät veivät peliä selvästi, mutta maalinteko ei onnistunut. Vieraat menivät johtoon ensimmäistä kertaa vain minuutti ennen loppua Kuzmenkon osumalla, mutta helsinkiläiset eivät luovuttaneet ja veivät kamppailun nimiinsä.

- Ensimmäisessä erässä otimme liikaa jäähyjä. Toisessa syötimme huonosti, näytti vähän kuin energiat olisivat lopussa. Kolmas oli sitten meiltä ylivoimaisesti paras. Heidän neljäs maalinsa oli todella raskas, kun itse juuri jahtasimme voittomaalia. Osoitti joukkueen kovaa luonnetta nousta siitä vielä tasoihin ja jatkoajalla voittoon. Tämän verran olimme parempia tänään, Marjamäki summasi.

Jokerit oli perjantaina todelle hyviä aloituksissa, kun peräti kaksi kolmasosaa väännistä meni isäntien nimiin. Kaksi isäntien maaleista, mukaan lukien lopun tasoitus, syntyivät voitetun hyökkäyspään aloituksen jälkeen.

- Ylivoimamaali tuli siitä, kun voitimme aloituksen. Hannes Björninen on tuonut meille paljon osaamista ja oli ylivoimamaalissa isossa roolissa. Lopussakin saimme mahdollisuuden voittomaalin tekemiseen juuri aloitusten kautta. Sentterimme olivat kyllä hyviä näissä, sillä SKA:n aloittajat eivät todellakaan ole huonoja, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle