Jokerit paketoi vuoden SKA-voitolla

KHL / Raportti
Veli-Matti Savinainen tuuletti Jokereiden avausosumaa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit hallitsi kotiotteluaan SKA:ta vastaan etenkin pelin alussa varsin selvästi. Isännät iskivät kaksi maalia ylivoimalla, ja kun vieraat jäivät yhteen osumaan, täysi pistepotti tärähti Jokereiden tilille.

Jokerit oli pelin alussa yllättävänkin hallitseva osapuoli kun taas vierasjoukkue Pietarin SKA vaikutti lähes aneemiselta. Isäntien hyvä paine jatkui vielä toisessakin erässä, jossa heillä oli mahdollisuus pistää peli jo pakettiin, mutta joukkue ei onnistunut muutamasta hyvästäkään maalipaikasta.

Helsinkiläisten onnistumiset tulivat ylivoimalla, kun illan pirtein pelaaja Veli-Matti Savinainen sekä Jordan Schroeder pistivät kiekot verkkoon.

Päätöserässä vieraat ryhdistäytyivät ja Jokerit joutui enemmän puolustuskannalle. SKA:n paine tuotti kuitenkin vain yhden osuman ja loppulukemiksi kirjattiin 2-1.

Jokereilla on viime aikoina ollut kokoonpanossaan vajautta, mutta keskiviikon otteluun joukkue pääsi kohtalaisen ehyellä ryhmittymällä.

- Joukkue oli hyvin latautunut. Erinomaista peliä 40 minuuttia. Viimeinen erä meni liikaa puolustamiseksi, olisimme tarvinneet vähän hyökkäämistäkin. Toistaalta sen ymmärtää, kun johdat SKA:ta vastaan ja välität kovasti. Hyvin kuitenkin hoidettiin loppu, vaikka kaveri sai ylivoimia ja sen yhden maalinkin, summasi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki.

- Hieno viikko Jokereille, kuusi pistettä kolmesta pelistä. Faneja meillä on ikävä, toivottavasti saadaan heidät heti uuden vuoden puolella takaisin halleihin.

Ottelun avausosuman iskenyt Savinainen valotti jokerinipusta löytyvän uskoa SKA:n kaatamiseen.

- Pelihän tietysti aaltoilee, toisella on ensin momentum ja toisella sitten myöhemmin. Tiedettiin, että piti hyvin valmistautua, ja se näkyi avauserässä, jossa SKA jäi telineisiin. Tasainen ottelu lopulta kuitenkin. Tiedämme olevamme heitä parempi joukkue. Onhan heillä yksilötaitoa, mutta joukkueena olemme parempia, Savinainen linjasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle