Jokerit joutui teuraaksi Helsingissä: "Ei näin voi pelata"

KHL / Raportti
Jokerit oli vastaantulija Helsingin lauantai-illassa ja vieraiden ylivoima jauhoi tehokkaasti.
Helsinkiläsjoukkue kärsi kauden toisen kotitappionsa, kun Pietarin SKA nuiji isännät maanrakoon. Loppunumerot olivat 2-6.

Lauridsenin typerä temppu maksoi Jokereille ison hinnan

SKA:n tasoista ryhmää vastaan kannattaisi vastustajan pysyä poissa rangaistusaitiosta, jos mielii pisteille. Pietarilaisten yksilötaidon määrä realisoitui ottelun toisessa erässä, kun Jokerit pelasi alivoimaa runsaasti. Venäläisjoukkue latoi limpun uuniin peräti kolme kertaa kakkosperiodissa ja jokainen erän maaleista syntyi ylivoimalla.

– Tosi paljon jäähyjä ottelussa ja kaveri pisti hyvällä prosentilla kiekkoa pussiin, ei näin voi pelata, sanailee isäntien kapteenina Peter Reginin poissaolon vuoksi pelaava Sami Lepistö pettyneenä oman joukkueensa esitykseen ja neljään päästettyyn alivoimaosumaan.

Vieraiden 0-3 -osuman jälkeen helsinkiläisten puolustajakolossi Oliver Lauridsen innostui mätkimään maassa maannutta maalintekijää, Nail Jakupovia. Tuloksena vieraille viisi minuuttia ylivoimaa, jonka aikana helähti kotijoukkueen maalissa kahdesti. Jokerien tanskalaispuolustaja lähti ennen maaleihin johtanutta erikoistilannetta suihkun puolelle miettimään tekonsa seurauksia. Miehelle mätkäistiin pelirangaistus.

Kotijoukkue sai samaisen erikoistilanteen aikana kuparisensa rikki, kun Marko Anttila karkasi läpiajoon alivoimalla laukoen kiekon ohi varmanoloisesti vieraiden maalilla läpi ottelun pelanneen ruotsalaisvahti Magnus Hellbergin. Tämä oli laiha lohtu isäntien kannalta.

Jokereilta nähtiin kauttaaltaan todella vaisu iltapuhde

Jo lähtö otteluun oli isäntäjoukkueelta todella unelias ja vierasjoukkue onnistui omassa pelisuunnitelmassaan todella paljon paremmin isäntiin verrattuna. Jokerit ei edes päässyt kunnolla kiekkoon ennen kuin se jo ensimmäistä kertaa löytyi omasta nuotasta.

Ainoastaan 25 sekunnin pelin jälkeen Alexandr Dergatshev vei pietarilaiset 0-1 -johtoon. Tilanteessa jokeripuolustus oli vielä päiväunilla. Vain hetki edellisestä ehti vierähtää, kun peli oli jo lukemissa 0-2. Tällä kertaa maalinteosta vastasi täksi kaudeksi Pohjois-Amerikan Venäjään vaihtanut Alexei Krushinin. Maali upposi Jokerien maalilta neljän päästetyn osuman jälkeen pois vaihdetun Ryan Zapolskin selän taakse helpohkosti pienestä kulmasta.

Kolmannessa erässä helsinkiläiset pyrkivät käynnistämään orastavaa kiriä, mutta SKA-johdon oltua toiselle erätauolle lähdettäessä 1-5 kirittävä matka oli venynyt liian pitkäksi.

– Ei luovutettu missään vaiheessa ja koitettiin saada maali kerrallaan tehtyä. Aika pitkä oli matka sitten kuitenkin, sanoo Jokerien ottelun toisen osuman kolmannessa erässä iskenyt puolustaja Lepistö.

Vierasjoukkueen suuri onnistuja oli kaksi maalia iskeneen Jakupovin tapaan kaksi täysosumaa SKA:lle paukuttanut Patrick Hersley. Kokonaisuudessaa vierasjoukkue onnistui neljä kertaa ylivoimalla. Hän saalisti ottelussa myös kaksi syöttöpistettä. Ruotsalaispuolustajan toinen maali syntyi loppuhetkillä ja loppunumeroiksi muodostuivat 2-6.

Hyvin toimineen SKA:n ylivoiman pääarkkitehtina puolestaan hääri NHL-legenda Pavel Datsjuk. 40-vuotias hyökkääjäkonkari alusti kolme osumaa.

Hallille saapui yli 10 000 katsojaa

Jokerit ilmoitti illan yleisömääräksi 11 067, joka on kauden tähän saakka suurin yksittäinen lukema. Tunnelma oli aika ajoin erinomainen ja vierasjoukkueenkin kannattajia oli paikalle saapunut mukava määrä.

Jokerien seuraava kotiottelu on Helsingin areenassa ensi viikon maanantaina, kun Minskin Dynamo vierailee Helsingissä. Mielenkiintoa kamppailuun tuo Jokereissa junioriurallaan ja SM-Liigassa kiekkoilleen Teemu Pulkkisen saapuminen Helsinkiin vierasjoukkueen väreissä.