Jokereiden tehokkuus kateissa SKA:ta vastaan

KHL / Raportti
Jokereilla oli vaikeuksia saada kiekkoa verkkoon.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden runkosarjan viimeinen kotipeli päättyi tappioon Pietarin SKA:lle. Molemmilla joukkueilla oli kamppailussa omat paikkansa, mutta vieraat olivat tehokkuudessa selvästi edellä.

Läntisen konferenssin kärkikamppailussa molemmilla joukkueilla oli etenkin pelin alussa yllättävän paljon maalipaikkoja. SKA oli vauhdikkaassa pelissä selvästi tehokkaampi maalipaikoissaan ja karkasi toisessa erässä parin maalin karkumatkalle.

Tämän jälkeen vieraat tiivistivät puolustustaan, eikä Jokerit pystynyt kirimään etumatkaa kiinni. SKA:n tehoista vastasi paljolti joukkueen nuoriso-osastosta koottu nelosvitja, kun taas Jokereiden ainoa maali syntyi ylivoimalla.

- Kummallinen ottelu. Kaksi erää pelasimme suhteellisen hyvin. Loimme saman verran paikkoja kuin edellisessä 6-0-voitossa SKA:ta vastaan. Silloin teimme kaikesta ja nyt ei mennyt mistään, huokasi Jokereiden luotsi Lauri Marjamäki Viasatin haastattelussa.

Jokereiden myllytys ei tuottanut tulosta

Jokerit sai kamppailuun loistavan alun, kun se pääsi heti ylivoimalle. KHL-kauden ykköspakin Mikko Lehtosen tykki puhui jälleen ja vei isännät johtoon. Erä oli muutekin Jokereiden hallintaa, mutta erän puolivälissä syntyneen SKA-tasoituksen myötä tauolle mentiin lukemissa 1-1.

Toisen erä alku jatkui Jokereiden hallinnassa, mutta joukkue ei pystynyt vieläkään käyttämään paikkoja hyväkseen. Vähitellen helsinkiläisten kärsivällisyys ja paketti alkoivat rakoilla, eikä Jokerit pystynyt pyörittämään janoamiaan pitkiä hyökkäyksiä, vaan peli aaltoili enemmän päästä päähän.

Jokereiden peli nitkahti entistä huonompaan suuntaan SKA:n toisen osuman jälkeen erän puolivälissä. Maali meni Antti Niemelle vähän helpohkosti, mikä näytti vaikuttavan tehottomuuden kanssa painineisiin kenttäpelaajiin. Erän lopussa SKA kuittasi vielä toisen kerran, ja päätöserään lähdettiin vieraiden kahden maalin johtoasemassa.

Kolmannessa erässä isännät eivät enää saaneet kummoista kirivaihdetta silmään. Ilta oli lopullisesti taputeltu, kun SKA:n Miro Aaltonen kuittasi ylivoimalla matalan laukauksen suoraan syötöstä verkon perukoille.

Lopussa vieraat vielä tylyttivät Jokereita parilla lisäosumalla, ja loppulukemiksi kirjattiin tylyt 1-6. Aivan näin huono Jokerit ei kuitenkaan ollut. Parhaimmillaan helsinkiläiset pystyivät luomaan hyviä pitkiä painejaksoja SKA:n päätyyn, mutta tehottomuus ja vieraiden iskukyky olivat isäntien turma.

- Oli vähän kurittomuutta ja pahoja kiekonmenetyksiä, joista tuli sitten vastustajalle maaleja. Niistä pitää ottaa oppia. Olimme pelin päällä kaksi erää, mutta neljäs maali tuli pahaan paikkaan. Se jos olisimme tappaneet, niin olisimme olleet vielä pelissä mukana, Marjamäki virkkoi Viasatille.