Jokerit mätti kuusi maalia kiinalaisjoukkueen verkkoon

KHL / Raportti
Steve Moses iski kauden avausosumansa toisessa erässä.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit avasi kautensa kotivoitolla Kunlun Red Starsista. Varsinkin toinen erä oli Jokereilta mallikas esitys. Peräti kuusi tasakentällisin tehtyä maalia lämmittivät myös joukkueen valmennuksen mieltä.

Jokerit oli maanantain sarja-avauksessaan Red Starsia vastaan potkun edelle. Vielä avauserässä vieraat pitivät pelin tasaisena. Toisessa erässä Jokereiden aktiivinen ja nopea peli oli kuitenkin myrkkyä passiiviselle vierasjoukkueelle, ja isännät painelivat karkumatkalle.

Päätöserässä isännät passivoituivat ja vieraat saivat omaa peliään sekä kontrollilähtöjään toimimaan. Red Stars hiipi maalin päähän, mutta lopulta Jokerit vyöryi 6-3-voittoon.

- Kolmannessa erässä toivo tasoituksesta jo heräsi, mutta sitten tuli karmea virhe siniviivalla ja 5-3 ja heti perään 6-3, harmitteli Red Starsin päävalmentaja Jussi Tapola.

Ensimmäistä kertaa Jokereiden penkin takana seissyt Lauri Marjamäki oli kamppailun jälkeen tyytyväinen joukkueensa tehokkuuteen tasakentällisin. Kotiläksyjä joukkue joutuu tekemään ylivoimansa kanssa, sillä tehoja ei tullut ja kerran kolisi omassa päässä.

- Ensimmäinen erä oli hyvä, vaikka tulikin se vastustajan maali heti alussa. Toinen oli tosi vahva. Kolmannessa erässä ylivoimalla emme onnistuneet ja kaveri iski alivoimalla, mistä he saivat hengen päälle. Iso maali onneksi (Peter) Reginiltä ratkaisi pelin, Marjamäki summasi.

- Kuusi maalia tasakentällisin ja kaksi tehtiin omiinkin. Maalimäärään olemme tänään tyytyväisiä, sillä harjoituspeleissä oli vähän tehottomampaa. Vastaavasti ylivoiman pitää parantua, koska sillähän näitä pelejä usein ratkotaan. Arvosanaksi antaisin 8,5.

Jokereiden ykköstrio vauhdissa

Jokereiden maaleista neljä merkittiin ykköskentän Steve Moses-Regin-Sakari Manninen nimiin. Kolmikko pystyi luomaan hyvin paikkoja ja viimeisteli pari kertaa näyttävästi.

- Tietysti maalintekijälle on tärkeää saada onnistuminen. Joskus sitä joutuu odottamaan pitkään ja saattaa alkaa ajattelemaan asiaa aivan liikaa. Tuntuu hyvältä onnistua heti ensimmäisessä ottelussa, Moses hymyili.

- Pelasimme pari viimeistä harjoituspeliä yhdessä, mutta tärkeää oli onnistua heti näissä varsinaisissa otteluissa. Hienoa, että myös Manninen onnistui pari kertaa ensimmäisessä KHL-ottelussaan. Toivottavasti se antaa hänellä lisää itseluottamusta.

Jo varmalta vaikuttanut voitto oli lipsahtaa Jokereiden käsistä kolmannessa erässä, mutta joukkue pystyi vielä kääntämään hallinnan itselleen.

- Hyvät joukkueet oppivat joka ottelussa jotain. Nyt passivoiduimme kolmannessa erässä liikaa, jatkossa pitää jaksaa pelata aggressiivisemmin, Moses päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle